Ελληνικές, αραβικές ή κυπριακές; 23 γρήγορες συνταγές με πίτες!
Όποια πίτα κι αν προτιμάτε υπάρχουν ένα σωρό υλικά που μπαίνουν μέσα ή από πάνω και δημιουργούν ένα απίθανο γευστικό αποτέλεσμα. Προμηθευτείτε ελληνικές, αραβικές ή κυπριακές πίτες και απολαύστε υπεύθυνα!
Ελληνικές: Καλύτερα αλάδωτες
Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλ’ αυτά είμαστε οπαδοί του κλασικού τυλιχτού σουβλακιού, πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι προτιμότερο να μην τις λαδώνουμε, παρά ελαφρώς πριν από το ψήσιμο, για να μη γίνουν βαριές. Ετσι κι αλλιώς θα απορροφήσουν τη νοστιμιά από το περιεχόμενό τους. Τις ψήνουμε είτε εκεί όπου ψήνουμε τα σουβλάκια (σχάρα ή γκριλ) είτε σε ένα καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι.
Αραβικές: Προσοχή στο ψήσιμο
Είναι λεπτές, ελαφρές, πιο ουδέτερες σε γεύση και λιγότερο επιβαρυμένες με πρόσθετα. Για σουβλάκια, τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να γίνουν ευλύγιστες. Αν παραψηθούν, γίνονται άκαμπτες, σπάνε και δεν μπορούμε να τις τυλίξουμε. Μπορούμε ωστόσο να τις σερβίρουμε σε κομμάτια με τζατζίκι ή ντιπ.
Κυπριακές: Οι πίτες – θήκες
Οι οβάλ κυπριακές πίτες θέλουν ένα ελαφρύ ζέσταμα ώστε να γίνουν πιο μαλακές. Στη συνέχεια, τις χαράζουμε κατά μήκος δημιουργώντας έτσι μια «θήκη» την οποία γεμίζουμε με το κρέας, τα λαχανικά και τη σάλτσα.
3 μυστικά νοστιμιάς
Ένα απλό πασπάλισμα με λίγο ελαιόλαδο, χονδροσπασμένο θαλασσινό αλάτι και ρίγανη συχνά αρκεί για να νοστιμίσει και την πιο άγευστη πίτα.
Η άτονη γεύση μιας αραβικής πίτας αποκτά νότες Ανατολής αν πριν από το ψήσιμο την αλείψουμε με ελάχιστο λάδι και την πασπαλίσουμε με το μείγμα μπαχαρικών «ζάαταρ». Πωλείται έτοιμο στα μπαχαράδικα, αλλά φτιάχνεται εύκολα: ανακατεύουμε σε ίσες δόσεις αλάτι, μαύρο πιπέρι, σουμάκ, ξερό θυμάρι, σουσάμι και, αν έχουμε, μαυροκούκι.
Για μη μαριναρισμένα σουβλάκια αρνιού ή κοτόπουλου, φτιάχνουμε το περίφημο ινδικό μείγμα «γκαράμ μασάλα», ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Με το μείγμα αυτό πασπαλίζουμε τις πίτες, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για το κρέας.
Δείτε εδώ 23 λαχταριστές συνταγές με πίτες
Δείτε επίσης
- Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο γεμιστό κόκορα με τραχανά
- Μήνας πληρωμών ο Ιανουάριος 2025: Όλες οι ημερομηνίες για τις νέες καταβολές
- Kρήτη: Αθωώθηκε η 56χρονη που ήταν εγκλωβισμένη στην Τουρκία - Πότε επιστρέφει
- Στο 98% η απορρόφηση πόρων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
- Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού απαιτείται προσοχή
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων