Ελλάδα-Πάτρα: Τα επόμενα βήματα των ερευνών - Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα άλλα δύο κορίτσια
Κρίσιμα ερωτήματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα στην υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα με τον θάνατο των 3 κοριτσιών στην Πάτρα και τα οποία αποτελούν αντικείμενο των ερευνών που συνεχίζονται την ώρα που η μητέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συλληφθεί κατηγορούμενη για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με το OPEN στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας. Της 3,5 ετών Μαλένας που πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, τον Μάρτιο του 2021.
«Έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια» για Μαλένα και Ίριδα
Αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες και για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, οι 3 δικογραφίες θα συνενωθούν. Έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας εμφανίζονται βέβαιοι ότι η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να κλείσει εδώ και μάλιστα θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ημέρες.
«Εντός ολίγων ημερών θα βρεθούν και θα ξεδιαλύνουν όλα…Πιστεύετε ότι και με τα άλλα δύο παιδιά υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι…Σίγουρα, σίγουρα, σίγουρα.», δήλωσε ο Χρήστος Ρουγκάλας, στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.
Ψάχνουν άτομο που της έδωσε την κεταμίνη
Οι έρευνες της αστυνομίας δεν περιορίζονται μόνο στις ενέργειες της Πισπιρίγκου, αλλά και σε ανθρώπους που ίσως τη βοήθησαν σε όλο αυτό ή ακόμη ήξεραν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την τραγωδία. «Η έρευνα πρέπει να γνωρίζετε, όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και υπάρχουν και υποψίες για 3 εγκληματικές ενέργειες από ό,τι φαίνεται, δεν σταματάει, συνεχίζεται, και όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποτελέσματα είτε με μία κατηγορουμένη όπως είναι για της περίπτωση της Τζωρτζίνας είτε αν υπάρχουν ή όχι συνεργοί», δήλωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος .
Προτεραιότητα στις έρευνες έχει ο εντοπισμός του ανθρώπου που προμήθευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου με την επικίνδυνη ουσία κεταμίνη, αφού χωρίς βοήθεια είναι αδύνατο κάποιος να την προμηθευτεί στο εμπόριο, σύμφωνα με το OPEN. Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους και άτομα που γνώριζαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μέσα στα 2,5 αυτά χρόνια που χάθηκαν τα τρία αγγελούδια, γνώριζαν ή αντιλήφθηκαν κάτι, αλλά δεν μίλησαν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε στο ethnos.gr η Ευλαμπία Ρέβη, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν «Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».
Ό,τι ψηφιακό πειστήριο ανήκει στην 33χρονη, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά., έχουν κατασχεθεί και έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί οι αστυνομικοί θα λάβουν σημαντικές απαντήσεις, που ενδεχομένως φωτίσουν ακόμη περισσότερο την φρίκη.
Αντί να ειδοποιήσει τον πατέρα για τον θάνατο του παιδιού τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή
Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται από το OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου οι καταθέσεις γιατρών, από τις οποίες γίνεται εμφανές ότι και οι ίδιοι είχαν προβληματιστεί πολλές φορές για τη συμπεριφορά της 33χρονης. Στις καταθέσεις τους δεν αναφέρονται μόνο στον τρόπο που βρισκόταν δίπλα στο παιδί της αλλά και στο πώς αντιδρούσε όταν της έλεγαν για την κατάστασή του.
Ωστόσο, αυτό που τους προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι το πώς είχε αντιδράσει το μεσημέρι που της είπαν ότι η κόρη της δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα, μέσα στη δικογραφία υπάρχουν και καταθέσεις γιατρών που αναφέρονται ακριβώς σε αυτή τη συμπεριφορά της.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ανακοίνωσαν στη μητέρα ότι η 9χρονη κόρη της δεν είναι πια στη ζωή, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου -ο οποίος τής έκανε την ανακοίνωση- και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.
Η πρώτη της αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή
Αναλυτικότερα, γιατρός του «Παίδων» κατέθεσε όσα παράξενα είδε από γονιό ο οποίος μόλις έμαθε ότι το παιδί του έφυγε από τη ζωή και μάλιστα μπροστά στα μάτια του:
«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».
Ο διάλογος με τους γιατρούς
Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε όντως με τον ιατροδικαστή, αλλά έγινε ο εξής διάλογος με τους γιατρούς:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάρτε να μιλήσετε με τον ιατροδικαστή της Πάτρας, είναι στο τηλέφωνο
Γιατρός: Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε με κανέναν. Μόνο με την αστυνομία θα μιλήσουμε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Να το πάτε στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή.
Laptop, κινητό, τηλεόραση και ψυχοφάρμακα πήρε η ΕΛΑΣ από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου
Εξονυχιστική έρευνα που κράτησε για δυόμιση ολόκληρες ώρες πραγματοποίησαν οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα «μαρτυρήσει» νέα γεγονότα αναφορικά με τους θανάτους των παιδιών που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ενώ η γυναίκα βρίσκεται υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ, οι Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN TV, ο Νίκος Γιαπρακάς, φεύγοντας πήραν μαζί τους πλήθος αντικειμένων γεμίζοντας τρία αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα laptop, ένα κινητό τηλέφωνο, μια τηλεόραση, αλλά και συνταγογραφημένα ψυχοφάρμακα. Στην οικία βρέθηκε και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είχε και τα κλειδιά για να ανοίξει το διαμέρισμα αλλά και εισαγγελέας.
Τα επόμενα βήματα της έρευνας
O φάκελος της σοκαριστικής υπόθεσης δεν έχει κλείσει για τις Αρχές και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις της έρευνάς τους. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, η έρευνα αποτελείται από τρία κεφάλαια:
Στο πρώτο κεφάλαιο είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε οι αστυνομικοί να πάρουν αναλυτική καταγραφή όλων των τηλεφωνημάτων που είχε δεχθεί ή κάνει η Ρούλα. Η άρση θα έχει βάθος χρόνου και είναι πιθανό να φτάσει έως και τον θάνατο του πρώτου παιδιού.
Στο δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη της 33χρονης, με τους αστυνομικούς να «στοχεύουν» τους υπολογιστές της, θέλοντας να ψάξουν τι αναζητούσε στο διαδίκτυο.
Το τρίτο -και ίσως πιο σοβαρό κεφάλαιο της έρευνας- είναι ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Μάλιστα, για αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα.
Δύο δικηγόροι ανέλαβαν την υπεράσπιση
Σημειώνεται ότι μετέβη στη ΓΑΔΑ ο διορισμένος δικηγόρος της κατηγορούμενης Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος δήλωσε ότι θα μελετήσει τη δικογραφία και είπε ότι είδε «ψύχραιμη και καταβεβλημένη» την εντολέα του.Όπως πρόσθεσε, η 33χρονη «επιμένει στην αθωότητά της» και αμφιβάλλει για τα ποσοστά της τοξικής ουσίας στις εξετάσεις του παιδιού της.
Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, την υπεράσπιση ανέλαβε ακόμα ένας δικηγόρος. Πρόκειται για τον δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, Όθωνα Παπαδόπουλο ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα.
«Πράγματι, έγινε μια προσέγγιση από την πλευρά της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζομαι να αναχωρήσω για την Αθήνα, προκειμένου να κάνω μια κουβέντα μαζί της, να μελετήσω φυσικά τη δικογραφία και τα υπόλοιπα έγγραφα και στη συνέχεια θα αποφασίσω εάν θα αναλάβω την υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, o Όθωνας Παπαδόπουλος.
Δείτε επίσης
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
- Άγιοι Δέκα Μάρτυρες: Μεγάλη γοιρτή της Ορθοδοξίας
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου