
Σε μια ακόμα δημοπρασία προχώρησε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σκοπής Σητείας την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε εκ μέρους του Συνεταιρισμού ο κ. Νεκτάριος Σταυρακάκης, «κλείσαμε συμφωνία για εξαγωγή στην Ιταλία όλης της ποσότητας που θα δηλώσουν οι παραγωγοί που επιθυμούν να πωλήσουν ελαιόλαδο στην τιμή των 5,14€/κιλό ελαιολάδου βάση 0,3 οξύτητα και μείωση 0,05 € ανά γραμμή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα παραστατικά άλεσης στο γραφείο του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Σκοπής. Εκτιμώ πως η ποσότητα θα κυμανθεί γύρω στους 250 τόνους».
Τρέχουν να καλύψουν τα συμβόλαια οι Ιταλοί
Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη, η ζήτηση μαίνεται για ελαιόλαδο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ελαιόλαδο ΠΟΠ και ειδικά μια χρονιά όπως η φετινή που οι Ιταλοί τρέχουν για να καλύψους τα συμβόλαιά τους, εν μέσω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής σε Ισπανία, Ιταλία και όχι μόνο.
Στην περιοχή της Σκοπής πάντως η συγκομιδή έχει κατά 99% ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το agrotypos.gr, οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν κάνει και τα κλαδέματα ενώ γίνονται λιπάνσεις και εφαρμογές με χαλκούχα. Όπως τονίζει ο κ. Σταυρακάλκης εν κατακλείδι, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα άλεσης ελαιοκάρπου στον Συνεταιρισμό.
Δείτε επίσης
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση
- Ελαιόλαδο: «Χρειάζονται πάνω από 6 ευρώ το κιλό για να σωθεί ο παραγωγός»
- Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες φυτεύσεις αμπέλου στο Ηράκλειο: αναλυτικά τα βήματα
- Αγρότες: «Επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ - στο απυρόβλητο τα μεγάλα ψάρια»
- Ελαιόλαδο: Το «όπλο» για να ανατραπούν οι δασμοί Τραμπ
Σχετικά άρθρα
- Συμπιέζονται ελαφρώς τα αποθέματα ελαιολάδου, έως 4,5 ευρώ Λακωνία και Κρήτη
- Eλαιόλαδο: Τα δεδομένα για την τιμή μετα τους τελευταίους διαγωνισμούς πωλησης
- Βουτιά έως 50% στην τιμή του ελαιολάδου – Aκόμη και στα 8 ευρώ το εξαιρετικό παρθένο
- Ελαιόλαδο: Πόσο αναμένεται να πέσει φέτος η τιμή του στα ράφια των σούπερ μάρκετ
- Ελαιόλαδο: Δείτε πόσο κοστίζει στο χωράφι και πόσο πωλείται στο ράφι- Το «δρομολόγιο» της ακρίβειας