Ελαιόλαδο: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η τιμή στην Κρήτη

  08 March, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ελαιόλαδο: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η τιμή στην Κρήτη

Σε μια ακόμα δημοπρασία προχώρησε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σκοπής Σητείας την περασμένη Παρασκευή.

Όπως ανέφερε εκ μέρους του Συνεταιρισμού ο κ. Νεκτάριος Σταυρακάκης, «κλείσαμε συμφωνία για εξαγωγή στην Ιταλία όλης της ποσότητας που θα δηλώσουν οι παραγωγοί που επιθυμούν να πωλήσουν ελαιόλαδο στην τιμή των 5,14€/κιλό ελαιολάδου βάση 0,3 οξύτητα και μείωση 0,05 € ανά γραμμή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα παραστατικά άλεσης στο γραφείο του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Σκοπής. Εκτιμώ πως η ποσότητα θα κυμανθεί γύρω στους 250 τόνους».

Τρέχουν να καλύψουν τα συμβόλαια οι Ιταλοί

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη, η ζήτηση μαίνεται για ελαιόλαδο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ελαιόλαδο ΠΟΠ και ειδικά μια χρονιά όπως η φετινή που οι Ιταλοί τρέχουν για να καλύψους τα συμβόλαιά τους, εν μέσω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής σε Ισπανία, Ιταλία και όχι μόνο.

Στην περιοχή της Σκοπής πάντως η συγκομιδή έχει κατά 99% ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το agrotypos.gr, οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν κάνει και τα κλαδέματα ενώ γίνονται λιπάνσεις και εφαρμογές με χαλκούχα. Όπως τονίζει ο κ. Σταυρακάλκης εν κατακλείδι, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα άλεσης ελαιοκάρπου στον Συνεταιρισμό.

 

  08 March, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα