Ελαιόλαδο / Προβλέψεις για τριπλασιασμό της τιμής χονδρικής – Ίσως και 20 ευρώ το λίτρο στο ράφι

https://tvxs.gr/  05 October, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ελαιόλαδο / Προβλέψεις για τριπλασιασμό της τιμής χονδρικής – Ίσως και 20 ευρώ το λίτρο στο ράφι

Την ανιούσα αναμένεται να πάρει η τιμή του ελαιολάδου με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για τριπλασιασμό στην τιμή χονδρικής για φέτος.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Πρωτογεράκης πρόεδρος Συνδέσμου Ελαιουργών νομού Ηρακλείου μιλώντας στον ΑΝΤ1, πέρσι οι ελαιοπαραγωγοί πουλούσαν στη χονδρική με αρχική τιμή 3,5 ευρώ το λίτρο το ελαιόλαδο.

Φέτος, όπως είπε ο Β. Πρωτογεράκης αναμένεται τιμή έναρξης για τη χονδρική τα 9 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει στο τραπέζι των πολιτών, η τιμή του ελαιολάδου μπορεί να φτάσει κοντά στα 20 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα σημειώνονται συνεχώς κλοπές εκατοντάδων τόνων ελαιολάδου ενώ, πλέον, οι παραγωγοί φοβούνται ότι θα αρχίσουν οι κλοπές και των καρπών της ελιάς πάνω από τα δέντρα καθώς πλησιάζει η ελαιοκομική περίοδος που αρχίζει την 1η Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών νομού Ηρακλείου, εξετάζουν το μοντέλο της Ισπανίας όπου ελαιοπαραγωγοί τοποθέτησαν τσιπάκια με GPS στους καρπούς της ελιάς.

Ο Βαγγέλης Πρωτογεράκης ανέφερε ότι θα προτείνουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επιδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο η τοποθέτηση των τσιπ όπως έχει κάνει η Ισπανία.

Η λογική της τοποθέτησης τσιπ είναι ότι κάποιοι θα το σκεφτούν να κλέψουν γιατί δεν θα ξέρουν ποιοι έχουν βάλει και ποιοι όχι τσιπάκι.

 

https://tvxs.gr/  05 October, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα