Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού-Πως επηρεάζεται η Κρήτη

  14 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού-Πως επηρεάζεται η Κρήτη

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέποντας επιδείνωση από αύριο έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Αύριο:

Α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, και από το μεσημέρι στη Δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β) Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη (16/3):

i) Μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.

ii) Από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

iii) Στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Την Παρασκευή (17/3) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη
 

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο καιρός προβλέπεται αίθριος, ενώ συννεφιά αναμένεται από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και στην περιοχή Ρόδου - Καστελλόριζου και το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Καστελλόριζου έως τις πρωινές ώρες.

Αύριο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Μακεδονία, και βαθμιαία το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα στα δυτικά το πρωί, και στο Ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (πλην Θράκης), καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

 

  14 March, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα