Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πότε θα βρέξει στην Κρήτη

Επιμέλεια: Γιώτα Αρχοντάκη  20 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πότε θα βρέξει στην Κρήτη

Ο καιρός φαίνεται πως έκανε τη χάρη σήμερα στους Έλληνες οι οποίοι μπόρεσαν να γιορτάσουν την έναρξη της Σαρακοστής χωρίς βροχές και καταιγίδες, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους.

Ευνόησε λοιπόν το πέταγμα του χαρταετού ο καιρός, αλλά και τους εκδρομείς οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν εξορμήσεις στην εξοχή για να γιορτάσουν τα κούλουμα.

Βέβαια αυτό δε θα κρατήσει για πολύ, αφού θα; Επιδεινωθούν ήδη από απόψε το βράδυ.

 

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας θα επηρεαστούν:

1. Τη νύχτα πιθανόν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος

2. Χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της Ηπείρου (από τα 800 μέτρα).

Η κακοκαιρία όμως θα ξεκινά να πλήττει την Κρήτη από την Τρίτη.

 

Το κύμα κακοκαιρίας την Τρίτη:

1. Κατά διαστήματα θα επηρεαστούν το Ιόνιοι, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος και πιθανός η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος και η Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια). Βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες.

Από το βράδυ, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία.

2. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα), της Ηπείρου και της Κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου:

1. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κεντρική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.

2. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και Κεντρικής Στεράς (από 800 μέτρα).

 

Ο καιρός την Πέμπτη:

1. Θα διατηρηθούν αρχικά τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές, αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Αναλυτικά ο καιρός στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης την Τρίτη & την Τετάρτη:Τρίτη

Ηράκλειο: Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Τρίτη στο Ηράκλειο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 19 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 1 εως 3 μποφόρ.

Ρέθυμνο: Συννεφιασμένος αναμένεται ο καιρός στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 μποφόρ. Στους 17 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Χανιά: Ασθενής βροχή αναμένεται αύριο στα Χανιά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  1 έως 3 μποφόρ. Στους 18 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος: Βροχερός θα είναι ο καιρός και στον Άγιο Νικόλαο με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 έως 3 μποφόρ.

 

Τετάρτη

Ηράκλειο: Το ίδιο σκηνικό καιρού και την Τετάρτη στο Ηράκλειο, με τα σύννεφα να… ρίχνουν βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί  2 έως 3 μποφόρ. Στους 17 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Ρέθυμνο: Ασθενής βροχή αναμένεται και στο Ρέθυμνο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 1 έως 2 μποφόρ.

Χανιά: Ασθενής βροχή και στα Χανιά την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στους 17 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος: Βροχερός ο καιρός και την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 1 έως 2 μποφόρ. Στους 18 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

 

neakriti.gr

Επιμέλεια: Γιώτα Αρχοντάκη

 

Επιμέλεια: Γιώτα Αρχοντάκη  20 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα