Εκπαίδευση Σαμαρειτών στο Αλσύλιο Κούλε (φωτο)

mesaralive.gr  21 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκπαίδευση Σαμαρειτών στο Αλσύλιο Κούλε (φωτο)

Παρ΄ όλες τις δράσεις όπου καλούνται οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών να καλύψουν υγειονομικά χώρεσαν στο τόσο δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα τους άλλη μια ημέρα εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση τους ξεκίνησε την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 8 το πρωί στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. στις Μοίρες ώστε να συγκεντρωθούν οι εθελοντές και να πάρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Άμεσα μετέβησαν στο Αλσύλλιο του Κούλε όπου τους περίμεναν οι εκπαιδευτές τους κα Ελένη Μανασάκη και κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης.

Η ημέρα εκπαίδευσης ήταν αφιερωμένη στην σωστή διαχείριση και μεταφορά τραυματιών με διάφορα τύπων φορεία σε διάφορα σημεία της περιοχής όπου η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη, με μεγάλες απαιτήσεις καθώς τα φυσικά εμπόδια όπου υπήρχαν στο σενάριο της εκάστοτε άσκησης απαιτούσαν σωστό συντονισμό κινήσεων και ευρηματικότητα στην αποτελεσματική διαχείριση και άμεση μεταφορά των «θυμάτων».

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το απόγευμα, υπήρξαν δύο ομάδες Σαμαρειτών όπου εκπαιδεύτηκαν κυκλικά στη σωστή χρήση διάφορων τύπων φορείων, στη μεταφορά τους με σκοινιά, αλλά και μέσα από φυσικά εμπόδια και δύσβατες περιοχές με θύματα καλά «εκπαιδευμένα» στους ρόλους τους ώστε η προσομοίωση με πιθανά πραγματικά γεγονότα να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική σε πιθανά πραγματικά γεγονότα τα οποία μπορεί να είχαν συμβεί και έχρηζαν εμπλοκή των Εθελοντών του Σώματος στη διάσωση.

Εμπόδια όπως δέντρα, ξύλα, δύσβατες περιοχές, χαντάκια, δύσκολες καταστάσεις,  πολυτραυματίες και ανατροπές  δεν στάθηκαν εμπόδιο στους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών καθώς από την εκπαίδευση τους, τον άψογο συντονισμό σε χρόνους οι οποίοι είναι καταλυτικοί στην επιτυχή έκβαση παρόμοιων γεγονότων και τη σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, έφεραν εις πέρας με επιτυχία κάθε τους «αποστολή», αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το επίπεδο εκπαίδευσης των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωσωστών, το οποίο δεν έχει άλλο αποδέκτη από τον ίδιο τον συνάνθρωπο μας. 

 

mesaralive.gr  21 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα