Eκλογές: Ματαιώθηκε το αποψινό debate - “Αγκάθι” η νέα ημερομηνία

  15 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Eκλογές: Ματαιώθηκε το αποψινό debate - “Αγκάθι” η νέα ημερομηνία

Στη ματαίωση του αποψινού debate των πολιτικών αρχηγών συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, λόγω του τριημέρου πένθους που κηρύχθηκε εξαιτίας της ναυτικής τραγωδίας με τους μετανάστες, ανοιχτά της Πύλου.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας με αποτέλεσμα αυτή να είναι στον «αέρα».

Τι πρότειναν τα κόμματα για το debate
Σύμφωνα με έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, η ΝΔ πρότεινε η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να πραγματοποιηθεί αντί για σήμερα, το Σάββατο (17/6). Αυτή η πρόταση όμως δεν βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που αντιπρότειναν την Κυριακή ως καλύτερη ημέρα για την διεξαγωγή του debate. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή από τη ΝΔ, καθώς την προσεχή Κυριακή (18/6) είναι προγραμματισμένη η διακαναλική της συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δεν είχε καμία ένσταση αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του debate.

Στις κάλπες της 25ης Ιουνίου δίχως debate;
Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, η συνεδρίαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρξει... λευκός καπνός. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο μια τηλεμαχία να πραγματοποιηθεί από Δευτέρα, καθώς είναι η τελευταία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση με προγραμματισμένες κεντρικές ομιλίες και εκδηλώσεις.

ΥΠΕΣ: Δεν συμφώνησαν σε νέα ημερομηνία τα κόμματα
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό debate».

«Στον διάλογο που ακολούθησε», συμπλήρωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, «η ΝΔ πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κόμματα ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή, ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα».

«Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει τηλεμαχία δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» κατέληξε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σταυριανουδάκης.

 

  15 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα