Εκείνοι ετρωγαν σουβλάκια και οι κλέφτες  «αλώνιζαν» στα σπίτια τους

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Εκείνοι ετρωγαν σουβλάκια και οι κλέφτες  «αλώνιζαν» στα σπίτια τους

Κλέφτες... έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτι, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους ήταν στη γιορτή στο γραφικό λιμανάκι των Φέρμων

Την ώρα που οι συμπολίτες τους διασκέδαζαν κάποιοι επιτήδειοι αποφάσισαν να εισβάλλουν στα σπίτια τους και να κλέψουν από κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια μεγάλης αξίας μέχρι μετρητά.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννου, κατάφερε για 4η συνεχόμενη χρονιά να οργανώσει τη Σουβλακοβραδιά στο γραφικό λιμανάκι των Φέρμων, συγκεντρώνοντας γύρω στους 1.500 ντόπιους και ξένους επισκέπτες που διασκέδασαν μέχρι το πρωί.

Ενώ όμως όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Δημοτικής Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, έτρωγαν τα πεντανόστιμα σουβλάκια που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος ερασιτεχνών Αλιέων και χόρευαν παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία κρητικού συγκροτήματος, κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των κατοίκων του χωριού από τα σπίτια τους, παραβίασαν δυο από αυτά κλέβοντας χρήματα και χρυσαφικά.

«Γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυκτα γύρισε στο σπίτι μας η σύζυγος μου και το βρήκε παραβιασμένο και όλα τα πράγματα μας στα δωμάτια άνω κάτω. Εκτός από το δικό μας σπίτι στο ισόγειο, είχαν διαρρήξει και του πεθερού μου στον πρώτο όροφο. Από το σπίτι του πεθερού μου, που κι εκείνο το είχαν κάνει άνω κάτω, πήραν χρήματα και όλα τα χρυσαφικά που αποτελούν οικογενειακά κειμήλια για εμάς. Κάποια λίγα χρήματα πήραν από τον κουνιάδο μου και ένα ρολόι από το δικό μου σπίτι, όπου δεν είχαμε ούτε χρήματα αλλά ούτε και χρυσαφικά. Και στα δυο σπίτια μπήκαν οι δράστες παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τα παράθυρα, από τα οποία και βγήκαν, παίρνοντας μαζί τους μια τσάντα θαλάσσης, την οποία χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση τα χρυσαφικά που πήραν αξίζουν περισσότερο από 7.000 ευρώ», μας είπε ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, ένας από τα θύματα των διαρρηκτών.

Αμέσως κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας αλλά και η Σήμανση, οι αστυνομικοί της οποίας δεν εντόπισαν δαχτυλικά αποτυπώματα καθώς οι δράστες πιθανότατα φορούσαν γάντια.

 

neakriti.gr

 

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΑΡΘΡΑ