Ξυπνούν μνήμες απο τη δολοφονία του οικοδόμου στο Τυμπάκι-Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση

  13 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξυπνούν μνήμες απο τη δολοφονία του οικοδόμου στο Τυμπάκι-Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η δολοφονία του 52χρονου οικοδόμου στο Τυμπάκι

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας ενός 52χρονου άνδρα στο Τυμπάκι το φθινόπωρο του 2011. Κατηγορούμενος στην δίκη είναι ένας 47χρονος συγχωριανός του θύματος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί το 2013 σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον είχε κρίνει ένοχο για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Κι ενώ ο 47χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με το επιχείρημα ότι η ανθρωποκτονία του άτυχου οικοδόμου ήταν από πρόθεση.

Για τον λόγο αυτό η σημερινή ακροαματική διαδικασία θεωρείται κρίσιμη, καθώς η υπόθεση θα εξεταστεί εκ του μηδενός, με τον κατηγορούμενο να δικάζεται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Τυμπακίου. Λίγες ώρες πριν από τη μοιραία συμπλοκή των δύο ανδρών, δράστης και θύμα είχαν συναντηθεί σε καφενείο της περιοχής όπου και διαπληκτίστηκαν έντονα. Τότε ο κατηγορούμενος είχε αποχωρήσει από τον χώρο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ξανά σε κεντρικό σημείο του Τυμπακίου. Η μεταξύ τους ένταση όμως δεν είχε εκτονωθεί και όταν τα αίματα άναψαν επικίνδυνα ο κατηγορούμενος έβγαλε μία καραμπίνα απειλώντας τον 52χρονο.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 47χρονου καταδικασθέντος το όπλο εκπυρσοκρότησε τη στιγμή που το θύμα προσπαθούσε να τον αφοπλίσει.

 

  13 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα