Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες των Μοιρών

mesaralive.gr  08 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες των Μοιρών

Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 1η Ιουνίου 1942, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Δημοτική Κοινότητα Μοιρών, την Κυριακή 4η Ιουνίου, στις Μοίρες.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κος Κεγκέρογλου Βασίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος Παιδείας Νομού Ηρακλείου κος Καμπουράκης Λάμπρος, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. και Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ματαλλιωτάκης Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κου Κεφαλογιάννη Μανώλη, οι Αντιδημάρχοι κα Τιτάκη-Λεονταράκη Ελένη, κος Μαυράκης Γεώργιος, κος Κουτεντάκης Χαράλαμπος και ο κος Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών κος Μαρκάκος Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαρού κος Φυλακτάκης Γεώργιος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγοι του Δήμου, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των εκτελεσθέντων ηρώων.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Θ. Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και στη συνέχεια μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κος Δαμιανάκης Γεώργιος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.

Ακολούθως, έξω από εν λόγω Ι. Ναό, έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους θυσιασθέντες συντοπίτες μας και κατόπιν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας, στα ελληνικά, αγγλικά καί γερμανικά, δαπάναις του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου Μοιρών, με τα ονόματα των εκτελεσθέντων.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή μέχρι Κοιμητήριο των Μοιρών, όπου ο Σεβ. τέλεσε Τρισάγιο, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με την οποία και ολοκληρώθηκε η τελετή.

 

mesaralive.gr  08 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα