Εκδηλώσεις  μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Καμαρών

mesaralive.gr  22 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις  μνήμης Πεσόντων και Ολοκαυτώματος Καμαρών

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στο ολοκαύτωμα των Καμαρών Δήμου Φαιστού, από τα Χιτλερικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944.

Στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίων Πάντων, χοροστάτησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωακείμ Καρανδινός, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης κ΄ Αρκαδίας.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των ηρώων που προσέφεραν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου κ. Καραπουλάκης Κων/νος, εκπρόσωπος του Γραμματέα Π.Ε.Ν.Δ. και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη Λευτέρη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κου Κεφαλογιάννη Μανώλη, , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού, Προέδροι Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφεριακού τμήματος Μοιρών, εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρίου, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, Συλλόγων θυμάτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του ολοκαυτώματος Καμαρών κ.α.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου θυμάτων ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Συγγελάκη Αριστομένη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σκουρβούλων κ. Πουλινάκη Αντώνη και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας προσφώνησε σε κλίμα συγκίνησης ο εκπαιδευτικός κ. Κουτεντάκης Αντώνιος.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  22 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα