Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου

mesaralive.gr  10 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου

Την Κυριακή 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στο ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου, από τα Χιτλερικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944.

Επίσης αποδόθηκε φόρος τιμής και στον αρχηγό της Εθνικής αντίστασης Γεώργιο Πετρακογιώργη.

   Στην εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων που  πρόσφεραν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας, το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα. Μανασάκη Βιργινία, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Καμπουράκης Λάμπρος και κ. Ματαλιωτάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη, Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι του Α.Τ. Μοιρών, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Μοιρών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Μοιρών,  καθώς και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου κ.α.

   Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο προς τιμή του Γεωργίου Πετρακογιώργη, όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στη τοποθεσία “Γριά Βρύση” και κατάθεση στεφάνων.

   Ο Δήμαρχος Φαιστού στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το ηρωικό χωριό για να αποδώσουμε φόρο τιμής με σεβασμό και ευλάβεια στου Ήρωες που έχασαν τη ζωή τους, στους αγώνες για την ελευθερία του έθνους μας. Όταν κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν τη ζωή τους ολοκαύτωμα στο βωμό της ανεξαρτησίας, όλοι εμείς έχουμε ηθικό χρέος να τους τιμούμε και να κρατάμε τη μνήμη τους ζωντανή γιατί όταν οι μνήμες της ιστορίας χάνονται, απειλείται η μεγαλοπρέπεια, ο πατριωτισμός και η ενότητα της φυλής μας.»

   Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου, έγινε ιστορική αναδρομή από τον Πρόεδρο του συλλόγου θυμάτων ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Συγγελάκη Αριστομένη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας απηύθυνε ο τέως υπουργός και συνταξιούχος δικηγόρος κ. Παπαστεφανάκης Εμμανουήλ.

 

mesaralive.gr  10 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα