Έξι θέσεις ορισμένου χρόνου για την Ξενία Φαιστός

mesaralive.gr  20 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έξι θέσεις ορισμένου χρόνου για την Ξενία Φαιστός

Φωτο: archaiologia.gr

Πράσινο φως για την κάλυψη 1105 θέσεων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας δίνει το ΥΠΕΣΔΑ.

Πρόκειται για συμβάσεις από 8 έως 11 μήνες σε υπηρεσίες που λειτουργούν έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Οι σχετικές θέσεις περιέχονται σε δύο αποφάσεις που υπογράφονται από τους συναρμόδιους υπουργούς ΥΠΕΣΔΑ και Οικονομικών.

Από το σύνολο των εγκεκριμένων θέσεων, μόλις έξι αφορούν την περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα το Δήμο Φαιστού.

Πρόκειται για την έγκριση έξι θέσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την «Ξενία Φαιστός ΑΕ ΟΤΑ».

Με τις ανάγκες μάλιστα που έχουν οι Δήμοι της Μεσαράς ο αριθμός αυτός αναμφισβήτητα αποτελεί «ψίχουλα» για την περιοχή του κάμπου.

Επίσης για το νομό Ηρακλείου εγκρίθηκαν 60 θέσεις για την Κοινωφελή Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  του Δήμου Ηρακλείου, 8 για τον Μονομετοχική του Δήμου Μαλεβιζίου και 3 για την Μονομετοχική (διαχείριση ακτών) του Δήμου Χερσονήσου.

Σε επίπεδο Κρήτης εγκρίνονται ακόμα 23 θέσεις για την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, καθώς και 5 θέσεις για τη Μονομετοχική της Σητείας.

Οι θέσεις αυτές αφορούν την απόφαση με την οποία εγκρίνονται  480 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΝΠΙΔ της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Οι συμβάσεις αυτές είναι για χρονικό διάστημα έως 8, 9 ή 11 μήνες.

Όσον αφορά την δεύτερη απόφαση που αφορά τη σύναψη 625 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και οι οποίες είναι  για χρονικό διάστημα έως 8, 9 ή 11 μήνες, δυστυχώς  δεν υπάρχει κάποια έγκριση για την περιοχή της Μεσαράς, ενώ μόνο ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου  (30 θέσεις) και ο Δήμος Κισσάμου 9 θέσεις, έχουν εγκρίσεις σε επίπεδο Κρήτης, με αυτή την απόφαση.

 

mesaralive.gr  20 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ