“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα”

  07 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα”

Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση μείωσης της εξεταστέας ύλης τω Πανελλαδικών Εξετάσεων

"Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της απαγόρευσης  λειτουργίας των σχολείων για κάποιο διάστημα και μετά το Πάσχα".

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε τα εξής:

Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι το Πάσχα και εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της αναστολής λειτουργίας για κάποιο διάστημα.
Είμαι σε τακτική επαφή με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα. Οι ειδικοί αξιολογούν τα νέα δεδομένα και μας συμβολεύουν πριν από την όποια απόφαση.
Αυτούς συμβουλευόμαστε ως Κυβέρνηση, πριν από όποια απόφαση.
Ας περιμένουμε τις  συστάσεις τους αναφορικά με το πότε μπορούμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα  αναφορικά και με την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο κ. Τσιόδρας με τον οποίο εγώ συνομιλώ σε καθημερινή βάση είναι αισιόδοξος,.τιθ
Οι οδηγίες που έχω αυτή τη στιγμή  είναι ότι θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι είμαστε αισιόδοξοι.

Τις επόμενες ημέρες η Εξεταστέα Ύλη

“Έχω δηλώσει ότι υπάρχει προσανατολισμός μείωσης της ύλης  η οποία πιθανόν να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αφαιρέσουμε το άγχος από τα παιδιά”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας σχετικά με την εξεταστέα ύλη των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.  

Σταθερή επιδίωξή μας, επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως,  είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν  όσο πιο κοντά γίνεται  στον Ιούνιο, δηλαδή  στις καθιερωμένες ημερομηνίες  έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σημείωσε:

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ Λυκείου  γιατί υπάρχουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις βάσει των οποίων πρέπει να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο.
Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι προστατεύεται η  δημόσια υγεία προφανώς και  δεν θα προβεί κανείς σε καμία ενέργεια η οποία δεν ταυτίζεται απόλυτα με αυτόν το στόχο.
Στόχος μας είναι   να μειώσουμε όσο το δυνατόν την αναστάτωση των μαθητών  όλων των τάξεων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου.

 Δίδακτρα

Η υπουργός Παιδείας σχετικά με τα δίδακτρα στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης, είπε πως η ΚΥΑ θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο το πρωί.

Η ΚΥΑ, τόνισε , θα προβλέπει στήριξη των εργαζομένων , των ιδιοκτητών και των οικογενειών.

 

  07 April, 2020 ΑΡΘΡΑ