Εξαπάτησαν 88χρονη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας

mesaralive.gr  20 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εξαπάτησαν 88χρονη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας

Φωτο:zarpanews.gr

To λέγαμε πριν από μία εβδομάδα ακριβώς σε ανάρτησή μας, ότι οι κλοπές παίρνουν την μορφή «επιδημίας» και πως τα δελτία τύπου της αστυνομίας ερχόταν το ένα μετά το άλλο για περιπτώσεις κλοπών εις βάρος πολιτών, επισημαίνοντας πως μπορεί τα περιστατικά να μην αφορούσαν τη Μεσαρά, ωστόσο «επειδή αυτού του είδους οι παρανομίες εξαπλώνονται σαν επιδημία, καλό θα είναι να έχει κανείς το νου του τετρακόσια!».

Επιβεβαιωνόμαστε, πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού μια νέα υπόθεση κλοπής και απάτης, η οποία εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, αφορά περιστατικό που συνέβη στη Μεσαρά και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Πρόκειται για υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης, για την οποία συνελήφθη 49χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κλοπής και της απάτης.

Ο 49χρονος παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και απέσπασε χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρεται ότι εξιχνιάστηκε χθες το πρωί  από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, υπόθεση κλοπής και απάτης, που διαπράχθηκε σε βάρος 88χρονης ημεδαπής, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο  49χρονος κατηγορούμενος για την τέλεση της εν λόγω κλοπής και απάτης και αναζητείται ακόμα  ένας 38χρονος ημεδαπός.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το  μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, όταν άγνωστοι δράστες προσέγγισαν 88χρονη στην οικία της και με το πρόσχημα του εράνου για φιλανθρωπικό σκοπό, κατάφεραν να της αποσπάσουν μικρό χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε.  αυτοκίνητο.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω πράξεων είναι ο 49χρονος με τον 38χρονο.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Παρασκευή  το μεσημέρι ο 49χρονος, ενώ αναζητείται ακόμα ο 38χρονος.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

 

mesaralive.gr  20 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα