Εισιτήρια: Προς εκπτώσεις και προσφορές στο 20%, μετά τη συνάντηση με τους ακτοπλόουςΠηγή:

  12 July, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Εισιτήρια: Προς εκπτώσεις και προσφορές στο 20%, μετά τη συνάντηση με τους ακτοπλόουςΠηγή:

Να παρουσιάσουν άμεσα προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού ζήτησε χθες η κυβέρνηση από τους ακτοπλόους.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/aktoploika-eisitiria-pros-ekptoseis-prosfores-20">Εισιτήρια-φωτιά: Προς εκπτώσεις και προσφορές στο 20%, μετά τη συνάντηση με τους ακτοπλόους στο Μαξίμου - iefimerida.gr</a></p>

Δηλαδή, που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης-ακτοπλόων για τη μείωση των πανάκριβων ακτοπλοϊκών ναύλων, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις της τάξης του 20% από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Την Πέμπτη απαντούν οι ακτοπλόοι για τις τιμές στα εισιτήρια
Η χρυσή τομή φαίνεται πως βρέθηκε και οι ακτοπλόοι αναμένεται να απαντήσουν αύριο Πέμπτη για τις προτάσεις τους σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων.

Το μήνυμα ου Μαξίμου είναι ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας, λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

Οι ακτοπλόοι καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.


Θετικοί οι ακτοπλόοι σε εκπτώσεις και πακέτα προσφορών
Οι ακτοπλόοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών, παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Ωστόσο, υποσχέθηκαν ότι άμεσα θα συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών, πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για κατοίκους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. κ.λπ.).

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα (το πιθανότερο αύριο Πέμπτη) με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης. Στις εκπτώσεις αυτές, η κυβέρνηση ζήτησε να περιλαμβάνονται και τα αυτοκίνητα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ακτοπλόους ο Α. Σκέρτσος, ενώ τους ακτοπλόους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Το Μαξίμου αναφέρει ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα και κατά 30%.

Νωρίτερα χθες το πρωί είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου κυβερνητικών στελεχών (Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Σκρέκας, και συναρμόδιοι υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς).

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες
Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά είναι απλησίαστες, παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών τιμών των καυσίμων, με τις εταιρείες να μην κόβουν ούτε… ευρώ από τις περσινές τιμές, διατηρώντας στα ύψη τα μεταφορικά κόστη για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, για κάθε άτομο θα πρέπει να υπολογίζονται πάνω από 100 ευρώ για ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφή (χωρίς όχημα!). Για οικογένειες με παιδιά και ΙΧ, ειδικά για μακρινούς προορισμούς, το κόστος εκτοξεύεται, αγγίζοντας ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

 

  12 July, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα