Είναι γεγονός!Ο Ολυμπιακός πήρε Ευρωπαϊκό! -Δείτε βίντεο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στην Κρήτη

https://www.neakriti.gr/  30 May, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Είναι γεγονός!Ο Ολυμπιακός πήρε Ευρωπαϊκό! -Δείτε βίντεο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στην Κρήτη


Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 116΄της παράτασης η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έφτασε σε μια τεράστια επιτυχία αφού επικράτησε της Φιορεντίνα κατακτώντας το Conference League...

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών του, εντός και εκτός γηπέδου. 

Το γκολ του Ελ Κααμπί στην παράταση έβαλε τη… φωτιά και η κορύφωση ήρθε με το σφύριγμα της λήξης από την διαιτητή Αρτούρ Ντίας. 

Στην «OPAP Arena» εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές, με φιλάθλους στις εξέδρες να κλαίνε από συγκίνηση και να τραγουδούν συνθήματα για τους θριαμβευτές. 
Απίστευτες σκηνές όμως και στον Πειραιά. Στην πλατεία Κοραή είναι σε εξέλιξη ένα ξέσπασμα άνευ προηγουμένου, με πάρα πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί.  
Το ίδιο συνέβη σε όλον τον Πειραιά και σε άλλα σημεία της Αθήνας για την ασύλληπτη επιτυχία του Ολυμπιακού! 

Στο Ηράκλειο οι οπαδοί του Ολυμπιακού έστησαν ξέφρενο πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποιώντας πορεία έφτασαν ως τα Λιοντάρια, όπου και πανηγύρισαν για την ομάδα τους:  

Και τα Χανιά ξενύχτισαν χθες πανηγυρίζοντας για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό:

Πέντε ευρωπαϊκά «εισιτήρια»
 

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, άλλαξε το στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου στη βαθμολογία της UEFA.
Η χώρα μας είναι πλέον στη 15η θέση της κατάταξης, προσπερνώντας την Δανία και έτσι εξασφαλίζει πέντε ευρωπαϊκά για τη σεζόν 2025/26.
Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο πρωτάθλημα (2024/25), θα έχει αυξημένο ανταγωνισμό για τις θέσεις της πρώτης 5αδας.
Αναλυτικότερα, τα ευρωπαϊκά… εισιτήρια αντιστοιχούν ως εξής στις διοργανώσεις της UEFA: Δύο για το Champions League, ένα για το Europa καθώς και άλλα δύο για το Conference.
Υπενθυμίζεται δε ότι οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν ως κάτοχοι του τίτλου, την είσοδο στη league phase του επόμενου Europa League.

Ο αγώνας

O Ολυμπιακός πανηγυρίζει από χθες το βράδυ ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Είναι γεγονός! Η ομάδα του Πειραιά με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ που μοιάζει με Μίδα κέρδισε μετά από παιχνίδι θρίλερ (1-0) στην παράταση τη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League, βγάζοντας στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα τους οπαδούς του για να πανηγυρίσουν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης... 

H πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό στο 3ο κιόλας λεπτό, όταν ο Ποντένσε πήρε την μπάλα στο αριστερό άκρο και συνέκλινα ιδανικά, πριν πλασάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Τερατσάνο να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα με πάσα για τον Ροντινέι, ο οποίος έκανε το συρτό γύρισμα, με τον Μποναβεντούρα να απομακρύνει τελευταία στιγμή. Στο 5’ η Φιορεντίνα πλησίασε για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού, με τον Κουαμέ να βγάζει πολύ γρήγορη αντεπίθεση και με την μπάλα να καταλήγει στον Γκονζάλες, ο οποίος απέφυγε με εντυπωσιακή προσποίηση τον Ορτέγκα και έκανε το γύρισμα, με τον Μπελότι να σουτάρει άστοχα, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Πολύ γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη Φιορεντίνα να απειλεί ξανά στο 8’, με τον Ντοντό να κάνει την ενέργεια και το γύρισμα από τα δεξιά της επίθεσης των Ιταλών, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης έγινε νέο γύρισμα από τον Μπιράγκι, με την μπάλα να περνά από πολλά πόδια και να καταλήγει στον προωθημένο Μιλένκοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά το γκολ να ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Φιορεντίνα πήρε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και είχε μία ακόμα τελική προσπάθεια στο 14’, με ένα σουτ εκτός περιοχής του Κουαμέ να κοντράρει πριν καταλήξει σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους «βιόλα», ενώ στο 21’ ο Μποναβεντούρα βρέθηκε σε «θέση βολής» μετά από κεφαλιά απομάκρυνση του Ρέτσου, αλλά σούταρε αδύναμα και στην αγκαλιά του Τζολάκη. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μποναβεντούρα απείλησε ξανά, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βγαίνει έγκαιρα και να τον νικά σε τετ-α-τετ!

Από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά ο Ποντένσε, ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ και στο 25’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσικίνιο, κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, βλέποντας τον Τερατσάνο να μπλοκάρει με υπερένταση. Μετά το 25’ ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πιέζουν αισθητά λιγότερο σε σύγκριση με τα πρώτα λεπτά. Στο 32’ μετά απο μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης βγήκε έγκαιρα από την εστία του και πρόλαβε με… κεφαλιά τον Κουαμέ, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Ελ Κααμπί έμοιαζε πολύ αποκομμένος.

Στο 39’ ο Μποναβεντούρα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Κουαμέ να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει την κεφαλιά-πάσα, αλλά Μπελότι και Γκονζάλες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 40’, ο Ελ Κααμπί έκανε την κίνηση μετά από εξαιρετική μπαλιά που έβγαλε ο Ποντένσε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Τερατσάνο βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε να απομακρύνει πριν ο Μαροκινός κάνει επαφή με την μπάλα. Ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν προς τα αποδυτήρια, υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ οπαδών της Φιορεντίνα και του Ολυμπιακού,με αστυνομία και παίκτες των Ιταλών να πηγαίνουν προς το πέταλο της OPAP Arena ηρεμώντας την κατάσταση.

Στο 53’ οι Πειραιώτες έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση, με τον Ποντένσε να κάνει την ενέργεια και το γύρισμα από τα αριστερά για τον Ελ Κααμπί, με την άμυνα της Φιορεντίνα να απομακρύνει, ενώ στο 57’ ο Ντοντό έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, αλλά ο Μπελότι βγήκε μαζί με την μπάλα εκτός τελικής γραμμής του γηπέδου. Η Φιορεντίνα απείλησε ξανά στο 69’, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση και άψογη συνεργασία των Ενζολά, Αρτούρ και Κουαμέ, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 72’ ο Μεντιλίμπαρ αντικατέστησε τον Φορτούνη με τον Γιόβετιτς. Στο 80’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ, με τον Όρτα, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή στη θέση του Τσικίνιο, να εκτελεί με ιδανική σέντρα ένα φάουλ που πήρε ο Ροντινέι στη δεξιά πλευρά και με τον Ιμπόρα να στέλνει την μπάλα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταρατσάνο, με δυνατή κεφαλιά!

Στο 84’ και μετά από μία ακόμα εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Όρτα, ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά εκείνη πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία της Φιορεντίνα, ενώ στο 89’ ο Ντάνκαν προσπάθησε να απειλήσει τον Τζολάκη με μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ. 

Στην παράταση ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Κίνι στη θέση του Ορτέγκα με την έναρξη του έξτρα μισάωρου, ενώ στο 94’ οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Μαρτίνες Κουάρτα, με διαιτητή και VAR να λένε «παίζετε», πριν ο πολύ δραστήριος Γιόβετιτς αναγκάσει τον Τερατσάνο σε κρίσιμη για την ομάδα του επέμβαση, μετά από όμορφο πλασέ που έπιασε από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Στο 100’ ο Όρτα εκτέλεσε ένα ακόμα φάουλ των «ερυθρόλευκων» με σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ελ Κααμπί πέρασε ψηλά άουτ!
Ωστόσο στο 116΄από σέντρα του Έσε πετάχτηκε ο Ελ Κααμπί και αυτή τη φορά πρόλαβε την άμυνα και σκόραρε με το γκολ να κατακυρώνεται από το VAR...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρόντινει, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (91' Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77' Όρτα), Φορτούνης (73' Γιόβετιτς), Ποντένσε (106' Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106' Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82' Μπάρακ), Αρτούρ (74' Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106' Μπελτράν), Κουαμέ (82' Ικονέ), Μπελότι (59' Ενζολά).

Μεντιλίμπαρ: «Είναι τιμή για μας που κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, συνοδεύτηκε από μαγικές στιγμές στην «OPAP Arena»
Παίκτες και τεχνική ηγεσία έγιναν «ένα» με τον κόσμο, ενώ όλοι ήταν φυσικά σε πελάγη ευτυχίας.
Ο Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ δήλωσε για την κατάκτηση του τροπαίου: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Αποτελεί τιμή, που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο! Νιώθω τεράστια χαρά και ευτυχία που έκανα τον κόσμο να νιώθει έτσι και το αφιερώνω σε εκείνους. Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε κάτι που ο σύλλογός μας δεν το είχε πετύχει ποτέ ξανά. Θα το γιορτάσουμε, θα το πανηγυρίσουμε όπως πρέπει και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για ότι ακολουθεί».

Ο «χρυσός» σκόρερ του τελικού Ε Κααμπί τόνισε από την πλευρά του: «Είναι μια τεράστια στιγμή. Τα καταφέραμε όλοι μαζί, ευχαριστούμε τον κόσμο μας, είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια. Πάμε Ολυμπιακέ».
Ο Παναγιώτης Ρέτσος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα: «Δεν ξέρω τι να πω είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα μου αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι το καλύτερο δώρο για τους εαυτούς μας, για τους ανθρώπους της ομάδας για τα 99 χρόνια που συμπληρώνουμε 100 την επόμενη σεζόν».

Επίσημοι προσκεκλημένοι και εκλεκτές παρουσίες

Ο τελικός του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα «μαγνήτισε» τα βλέμμα. Πλήθος επισήμων έδωσε το παρών στην «OPAP Arena» και στις εξέδρες υπήρχαν εκλεκτές παρουσίες.
Λίγες μέρες μετά το Final Four της Euroleague στο Βερολίνο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε χθες και στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός. 

Από κει και πέρα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε προσκαλέσει αρκετούς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία με τα «ερυθρόλευκα».

Μεταξύ αυτών ήταν οι Αναστόπουλος, Ρομπέρτο, Χασάν, Σιόβας, Μέγιερι, Γκιγιέρμε, Ραφίνια και Ιμπαγάσα, ενώ στις εξέδρες των επισήμων βρέθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. 

Οι πρώην προπονητές των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα και Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν επίσης στην «OPAP Arena», με τον δεύτερο να έχει θερμό εναγκαλισμό στον αγωνιστικό χώρο με τον Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ. 
Βάσκοι άλλωστε και οι δύο προπονητές, που συνδέονται με στενή φιλία. 

Ο Βαλβέρδε τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του: «Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια εδώ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και είμαι πολύ συγκινημένος που με αγαπούν. Αγαπώ πολύ τον Ολυμπιακό και είναι αμοιβαία αυτή η αγάπη. Είναι πολύ δυνατή η σχέση μας με τον Μεντιλίμπαρ. Οι Βάσκοι προπονητές έχουν ένα πολύ καλό δέσιμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτή την ιστορική στιγμή για την ομάδα, είναι προπονητής ένας Βάσκος που είναι και φίλος μου».

 

https://www.neakriti.gr/  30 May, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα