Εικόνες αποκάλυψης από τις πλημμύρες στην Ιταλία: Δύο νεκροί στην Ίσκια και 10 αγνοούμενοι

  27 November, 2022 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εικόνες αποκάλυψης από τις πλημμύρες στην Ιταλία: Δύο νεκροί στην Ίσκια και 10 αγνοούμενοι

Από την χθεσινή κατολίσθηση ποτάμια λάσπης κατέκλυσαν δρόμους, ανέτρεψαν δέντρα και παρέσυραν αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε αυτούς, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, σύμφωνα με εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα σπίτι θάφτηκε στις λάσπες και δύο άνθρωποι διασώθηκαν από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στη θάλασσα, διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τη σορό ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίας 5-6 ετών, ανέσυραν οι διασώστες μέσα από το ποτάμι λάσπης που κατέκλυσε τους δρόμους της Κασαμίτσιολα, στο νησί Ίσκια της Ιταλίας, μετά απο τη χθεσινή κατατροφική κατολίσθηση.

Με τον εντοπισμό της σορού του κοριτσιού, ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία της Ίσκια, ανέβηκε στους δυο, καθώς χθες είχε βρεθεί μια 31χρονη. Αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, που είναι τουλάχιστον 10, ενώ 13 άτομα έχουν καταγραφεί σαν τραυματίες.

Οικογένειες μέσα στη λάσπη χωρίς νερό και ρεύμα

Χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, διευκρινίζοντας ότι η οδική αρτηρία που επιτρέπει την πρόσβαση στην συνοικία στην οποία βρίσκονται έχει αποκλειστεί από τις λάσπες και τα συντρίμμια.

Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ανακοινώσει στη συνέχεια ότι ήλπιζαν να έχουν καταφέρει να διασώσουν 150 ως 200 ανθρώπους ως χθες το βράδυ και να τους μεταφέρουν σε προσωρινά καταλύματα.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης εξακολουθούν να περιπλέκονται λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών», είχε ανακοινώσει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έρευνες θα συνεχίζονταν καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη βοήθεια προβολέων.

Οι τοπικές αρχές είχαν παράλληλα καλέσει τους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους για να μην παρεμποδίσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

 Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, ενώ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα για να συζητήσει για την κρίση, και σημείωσε ότι οι σκέψεις της στρέφονται στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή.

Αυτή σημειώθηκε μόνον μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο 11 ανθρώπων από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο κεντροανατολικό τμήμα της Ιταλίας.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  27 November, 2022 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα