Έφυγε για 10 μέρες και άφησε τον σκύλο στο μπαλκόνι!

patrisnews.com  13 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Έφυγε για 10 μέρες και άφησε τον σκύλο στο μπαλκόνι!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα του χωριού Κολίρι στην Ηλεία ένα περιστατικό εγκατάλειψης ζώου από την ιδιοκτήτριά του στο μπαλκόνι του σπιτιού της για περισσότερες από δέκα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα απουσιάζε στην Αθήνα και είχε εγκαταλείψει το ζώο χωρίς καν τα απαραίτητα στο μπαλκόνι της διώροφης κατοικίας μέσα στο κρύο. Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό το περιστατικό, όταν η Πυροσβεστική δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία και έσπευσε στο σημείο μαζί με την Αστυνομία για να σώσουν και να φροντίσουν το άτυχο ζώο.

Το σκυλί όπως αποδείχθηκε είχε τεράστια ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, όντας άρρωστο και υποσιτισμένο. Το ζώο βρισκόταν σε άγρια κατάσταση και είχε πληγές σε αυτιά και κορμί, με το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του να έχει φύγει και να είναι υποσιτισμένο σε τέτοιο βαθμό που τα οστά και τα κόκκαλά του ήταν ορατά.

 Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, λαμβάνοντας την αναφορά από τους ανθρώπους του, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου σε σπίτι. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, ενημέρωσαν από πλευράς τους όλα όσα έκαναν προκειμένου το τετράποδο να λάβει τη φροντίδα που πρέπει. Με σκαλωσιά ανέβηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, βλέποντας πως το ζώο δεν είχε νερό και φαγητό και πατούσε επάνω στις ακαθαρσίες του. Επιπλέον, το ζώο δεν διέθετε κατάλυμα στο μπαλκόνι, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες να αγγίζουν ακόμα και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

 

patrisnews.com  13 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα