Οι αρμόδιες αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό και παριστάνοντας τους πελάτες προσπαθούν να εντοπίσουν περιπτώσεις που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους, ενώ τα ενοικιάζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει στις περιοχές που κυριαρχεί το φαινόμενο Airbnb με τους ελεγκτές να προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους πελάτες.
Μάλιστα ο τρόπος προσέγγισης έχει να κάνει με την προσπάθεια επίτευξης καλύτερης τιμής με την μη δήλωση της μίσθωσης των ακινήτων.
Ο έλεγχος από την Εφορία πάντως συνεχίζεται με τη διασταύρωση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και στα εμβάσματα που έχουν πληρωθεί. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται από την εφορία προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά των εμβασμάτων που απέκτησαν από την Airbnb για την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους.
Υπενθυμίζεται εξάλλου πως όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.
Πάντως η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων ανθίζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σήμερα περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 6.500 αγγελίες.
iefimerida.gr
Δείτε επίσης
- Προϋπολογισμός 2025: Οι αλλαγές μέσα από 16 ερωταπαντήσεις
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ
- Συντάξεις Δεκεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων
- Προϋπολογισμός 2025: Τι προβλέπει για μισθούς, συντάξεις και φόρους
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
Σχετικά άρθρα
- «Έφοδος» της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Εφορία: Νέο Taxis μετά από 27 χρόνια – Οι 10 παρεμβάσεις
- Εφορία: Όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές κάθε πολίτη θα έχει έως τις 28 Φεβρουαρίου – Νέα δεδομένα
- Εφορία: Πως θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2022 – Οι συντελεστές και οι κλίμακες
- Εφορία: Ετοιμάζει «ραβασάκια» με έξτρα φόρο για υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους