ΕΦΚΑ: Επιστροφές εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες – Πότε θα δοθούν και ποιους αφορά

  18 May, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
ΕΦΚΑ: Επιστροφές εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες – Πότε θα δοθούν και ποιους αφορά

Χιλιάδες επαγγελματίες θα δουν επιστροφές εισφορών ύψους 20,3 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ και η καταβολή τους θα γίνει αύριο, Παρασκευή 19 Μαΐου.

Πρόκειται για την πρώτη  από μία σειρά καταβολών που γίνεται από τον ΕΦΚΑ και που αφορά στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020, σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Αναλυτικά, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των ΝΠΙΔ, μισθωτούς μηχανικούς, καθώς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ), οι οποίοι:

υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, έως τις 02/05/2023,
δεν έχουν από οποιανδήποτε αιτία οφειλή προς τον e-ΕΦΚΑ βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ και
απασχολήθηκαν την ανωτέρω χρονική περίοδο σε έναν εργοδότη.

Στην πρώτη αυτή καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 6.810 δικαιούχων, ανέρχεται σε 13.738,61 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των λοιπών κατηγοριών δικαιούχων, καθώς και όσων υποβλήθηκαν από 03/05/2023 και μετέπειτα, προκειμένου να αποδοθούν τα αντίστοιχα ποσά με την ίδια διαδικασία σε επόμενη καταβολή.

 

  18 May, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ