E.E.: Κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες που κάνουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Kυρώσεις και στις τουρκικές εταιρείες που εμπλέκονται στις παράνομες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, ετοιμάζει η Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle oι πιθανές κυρώσεις κατά την Τουρκίας δεν θα αφορούν μόνον σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά και σε εταιρείες που μετέχουν στις παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες, ενώ θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις ακόμα και κατά ολόκληρων κλάδων της τουρκικής οικονομίας.
Πιθανές κυρώσεις στις εταιρίες που διεξάγουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, πιθανά θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τουρκική δραστηριότητα αφού τα τουρκικά ερευνητικά πλοία θα αποκλειστούν από ευρωπαϊκά λιμάνια αλλά και από την προμήθεια ανταλλακτικών.
Να θυμίσουμε ότι η Αυστρία απαιτεί την οριστική λήξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, όμως η τελωνειακή ένωση και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι τα ισχυρότερα διπλωματικά χαρτιά που θα μπορούσε να «παίξει» η ΕΕ, σημειώνει η DW.
Δείτε επίσης
- EuroBasket 2025: Τα πρώτα τέσσερα ζευγάρια της φάσης των 16
- Λήγει σήμερα η προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Eκπαίδευση
- Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε έναν νέο πατριωτισμό απέναντι στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία
- Ποια συχνή πάθηση απειλεί όσους παραλείπουν το πρωινό και τρώνε αργά το βράδυ
- Μαφία: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα οι 17 από τους 49 συλληφθέντες
Σχετικά άρθρα
- ΕΕ: Ανακοινώθηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- ΕΕ: «Ράπισμα» σε Τουρκία για απειλές κατά της Ελλάδας
- Ψάχνει τους «νταήδες» που επιτέθηκαν σε γερμανούς τουρίστες η ΕΛ.ΑΣ
- Σύνοδος Κορυφής: Θρίλερ με Δυτικά Βαλκάνια αλλά και Τουρκία, ενέργεια, διευρυμένη κοινότητα
- Σήμερα η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος: “Έχουμε μόνο μία Γη - ας την αγαπάμε”