Δυσκολότερη γίνεται,ώρα με την ώρα, η προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων

  17 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δυσκολότερη γίνεται,ώρα με την ώρα, η προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων

Δηλώσεις του Διοικητή Π.Υ Κρήτης Νίκου Λαγουδάκη

Εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνθηκών χαρακτηρίζεται η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων.

Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης. Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Στη "μάχη" και η ομάδα υποβρύχιων καταστροφών

Σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο έχουν επιδοθεί οι αρχές για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στο ποταμό Γεροπόταμο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις έρευνες θα συνδράμει και η ομάδα υποβρύχιων καταστροφών ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένα σκάφος από το Λιμεναρχείο θα προστεθεί στα δυο που συμμετέχουν στις έρευνες.

Επιβεβαίωση για το εξάρτημα που βρέθηκε στον Αφραθιά

Επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα που βρέθηκε στη θάλασσα ανήκει στο αυτοκίνητο που χάθηκε στο ποτάμι!

Το εξάρτημα από αυτοκίνητο που βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά ,όπως αναφερθηκε νωρίτερα απο το "Δια-sos-τε τη Μεσαρά" είναι τελικά,σύμφωνα με τις τελευταές πληροφορίες, από Hundai,τη μάρκα δηλαδή του εξαφανισμένου IX με 4 επιβάτες που παρασύρθηκε στο Γεροπόταμο. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το σημαντικό, όπως φαίνεται, εύρημα, έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επισης:

Μάχη με το χρόνο για να βρεθούν οι 4 αγνοούμενοι - Βρέθηκε εξάρτημα του ΙΧ

Σημαντική η ευθύνη των αρχών που έπρεπε να κλείσουν τα  περάσματα στην περιοχή του Γεροποτάμου

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό οχήματος που παρασύρθηκε  στο Γεροπόταμο-Τέσσερις οι αγνοούμενοι

 

  17 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα