Δυναμική συμμετοχή στην «επιχείρηση καθαριότητα» στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου(φωτορεπορτάζ).

mesaralive.gr  19 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυναμική συμμετοχή στην «επιχείρηση καθαριότητα» στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου(φωτορεπορτάζ).

φωτογραφίες:mesaralive.gr

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Φαιστού για την επιχείρηση καθαριότητα, σήμερα στην όμορφη παραλία του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου.

Σύλλογοι και φορείς, βρέθηκαν από το πρωί στην όμορφη παραλία του Νότου καθαρίζοντας στην περιοχή Κακόσκαλο.

Από αυτούς δε θα μπορούσε να λείπει ο πολύ δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου,  που έδωσε δυναμικότατο παρόν με πολλά μέλη του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος ένωσε τις δυνάμεις του με φορείς και συλλόγους της περιοχής, με στόχο τη μαζική ενεργοποίηση και συμμετοχή στην εθελοντική Δράση καθαρισμού της παραλίας του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, δυτικά του λιμανιού (προς κακόσκαλο).

Το ραντεβού δόθηκε για σήμερα το πρωί στο  Λιμάνι Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου και η προσπάθεια για να αποκτήσει η παραλία καθαρό «πρόσωπο» βρήκε πολλούς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και να συμμετέχουν!

Κυριακή πρωί λοιπόν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Τυμπακίου, πιστοί στην  εθελοντική μαζική προσπάθεια, ξεκίνησαν  τον καθαρισμό της παραλίας .

Μεγάλοι και μικροί  που ανήκαν ή δεν ανήκαν σε κάποιο σύλλογο, με σύνθημα .."μπορείς και εσύ  για μια πόλη καθαρή", συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Ο εθελοντισμός , στοιχείο ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να μας μετατοπίσει από το «βάλτο» της οικονομικής κρίσης και της αδιαφορίας για τα κοινά.

Πολλά συγχαρητήρια στη Νεολαία της περιοχής , στους Πολιτιστικούς Συλλόγους , στις εθελοντικές ομάδες και στην Τοπική αρχή για την προσπάθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα που αποτελούν καθημερινά προβλήματα και μας περιβάλλουν, επιβαρύνοντας  την αισθητική των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών που αναμένονται,  ενόψει της έναρξης της  τουριστικής περιόδου .

 

mesaralive.gr  19 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ