Δράσεις καθαριότητας από Μεσαρίτη που στέλνει το δικό του μήνυμα

  05 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δράσεις καθαριότητας από Μεσαρίτη που στέλνει το δικό του μήνυμα

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ένας νεαρός Μεσαρίτης προχωρεί μόνος του σε δράσεις καθαριότητας και περισυλλογής απορριμμάτων.

Ο Γιώργος Κουνδουράκης, έχει ήδη επισκεφτεί την παραλία του Κόκκινου Πύργου, το Αλσύλλιο του Κούλε και το Φράγμα Φανερωμένης και η «συγκομιδή» σε πλαστικά και σκουπίδια ήταν πραγματικά απογοητευτική.

Στον Κόκκινο Πύργο μάζεψε  δύο τελάρα (πεταμένα και αυτά στην ακτή) από πλαστικά μπουκάλια νερού, καλαμάκια, καπάκια, πλαστικές σακούλες , γυάλινα μπουκάλια, σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, παπούτσια, σπασμένα τελάρα. Και δεν τελείωσε διότι δεν βρήκε να τα βάλω πουθενά, αφού οι κάδοι ήταν γεμάτοι όπως λέει ο ίδιος. Στο Αλσύλλιο του Κούλε μάζεψε επίσης πλαστικά καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, προφυλακτικά, γυάλινα μπουκάλια και ότι άλλο φαντάζεται ο ανθρώπινος νους ενώ στο Φράγμα Φανερωμένης τα σκουπίδια και τα πλαστικά που μάζεψε έφτασαν τις δέκα σακούλες!

Πρόκειται για μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια του νεαρού Γιώργου που θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα για τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής αφού δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως όταν δεν σεβόμαστε τη φύση τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και για τον ίδιο  τον άνθρωπο. Ποια είναι η λύση;  Ας  ακολουθήσουμε το  παράδειγμα του Γιώργου και ας φροντίσουμε ο καθένας από τη δική του θέση ώστε  ο σεβασμός του περιβάλλοντος να αποτελέσει κανόνα ζωής για τις επόμενες γενιές.

 

  05 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ