Δικαιούχος σ ε πρόγραμμα αναβάθμισης δικτύων και ο Δήμος Γόρτυνας

mesaralive.gr  18 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δικαιούχος σ ε πρόγραμμα αναβάθμισης δικτύων και ο Δήμος Γόρτυνας

Με αφορμή την κοινοποίηση του καταλόγου για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών», που αφορά άμεσα και στο Ν. Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμπερίληψη 5 δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων του Ν. Ηρακλείου ως δικαιούχων στον κατάλογο αξιολόγησης και εξέτασης των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» συνολικού προϋπολογισμού 88.6 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα ώστε σημαντικά έργα που αφορούν στην ύδρευση του Νομού να μπουν σε πραγματική τροχιά υλοποίησης.

Με σειρά κατάταξης, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, ο Δήμος Γόρτυνας, η ΔΕΥΑ Χερσονήσου και φυσικά με το θέμα της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Δειλινά Ακαδημία Αλικαρνασσός η ΔΕΥΑ Ηρακλείου,  δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι βήμα-βήμα «ξεκλειδώνονται» και μάλιστα τόσο με αξιοκρατικά κριτήρια, όσο και με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και περιορισμού των διαρροών.

Έχει σημασία σήμερα να τονιστεί ότι ικανοποιείται η ουσία του στρατηγικού στόχου του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020, χάρη στις απαραίτητες ενέργειες του Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση σχετικά με το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Όπως έχει σημασία να τονιστεί ότι δίδεται το ισχυρό σήμα και για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον συνδυασμό αυτών που έχουμε στη διάθεση μας ότι οι ώριμες μελέτες από πλευράς δήμων είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλα τα αναγκαία έργα που αφορούν στο κοινωνικό αγαθό του νερού».

Ακολουθεί ο πίνακας με τις πράξεις, τους δικαιούχους του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες, αλλά και την τελική βαθμολογία όσων δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων αφορούν στο Νομό Ηρακλείου:

 

mesaralive.gr  18 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα