Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ανοιχτά την Κυριακή τα Κρητικής Εθνολογίας (Βώροι) - Αρχαιολογικό Μεσαράς

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με στόχο την ανάδειξη του ρόλου των μουσείων ως φορέων πολιτισμού και διαλόγου. Τη συγκεκριμένη ημέρα, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.
Το φετινό θέμα του εορτασμού είναι: «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή», με έμφαση στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τους νέους και τις νέες τεχνολογίες.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας, στους Βώρους του Δήμου Φαιστού, θα είναι ανοικτό και επισκέψιμο την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αντίστοιχα, ελεύθερη θα είναι η είσοδος τις Κυριακές 18 και 25 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς στον Αμπελούζο
Δείτε επίσης
- Άνοιξε τις πύλες του το Θέατρο Βράχων Γέργερης
- Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης αναζητά καλλιτέχνες στο νησί
- Tυμπάκι: Μια βραδιά πολιτισμού και οράματος στον Άγιο Τίτο
- Ξεχωριστή βραδιά με άρωμα...παράδοσης στους Βώρους
- Tυμπάκι: Η θεατρική παράσταση – «Τα Ξετελέματα του Καραγκιόζη» στην Πλατεία Αγίου Τίτου