Διασώθηκαν συνολικά 102 άτομα σε Λέντα και Καλούς Λιμένες

Σε δύο διαφορετικά περιστατικά διάσωσης που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια παράλια της Κρήτης, οι αρχές προχώρησαν στη μεταφορά και παροχή βοήθειας σε συνολικά 102 μετανάστες και πρόσφυγες.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε νότια των Καλών Λιμένων, όπου εντοπίστηκαν 29 άτομα από το Σουδάν, ανάμεσά τους 2 γυναίκες και 11 ανήλικοι αγόρια ηλικίας 14-17 ετών. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την αναχώρηση λεωφορείου στις 04:20, ενώ η άφιξη στο Ηράκλειο καταγράφηκε στις 05:45.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λέντα, όπου περισυνελέγησαν 73 άντρες, εκ των οποίων 9 ανήλικοι.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία για ταυτοποίηση και παροχή πρώτων αναγκών. Οι επιχειρήσεις στήριξης και υποδοχής πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι και χθες σημειώθηκε άφιξη μεταναστών, καθώς 57 άνθρωποι εντοπίστηκαν από τις αρχές στη δημοφιλή παραλία της Γαύδου "Νταϊάνα", έχοντας φτάσει ως εκεί με μια μικρή βάρκα.
Δείτε επίσης
- Πανεπιστήμια: Ανώτατη διάρκεια φοίτησης-Τι ορίζει η νέα υπουργική απόφαση
- Εφορία: «Φουσκώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη- 1 στους 2 χρωστά ως 500 ευρώ
- Ευλογιά προβάτων: Σε κρίση η κτηνοτροφία-τεράστιο το κόστος-έρχονται κινητοποιήσεις και στην Κρήτη
- Στενεύει ο κλοιός για τα Airbnb: έρχονται νέες προδιαγραφές- ακίνητα θα μείνουν εκτός
- Πρωτοβρόχια σε μεγάλο μέρος της χώρας – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο
Σχετικά άρθρα
- Άφιξη 50 μεταναστών τη νύχτα στην Ψαρή Φοράδα
- Πλεύρης: αποδίδουν τα μέτρα- δημιουργία μόνιμης δομής στην Κρήτη
- Γαύδος: Διασώθηκαν τουλάχιστον 145 μετανάστες σε τρεις νέες επιχειρήσεις
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Αρναουτάκη: δύο δομές στην Κρήτη
- Μεταναστευτικό: συλλήψεις για τις χτεσινές αφίξεις στους Καλούς Λιμένες. Αμείωτες ροές στη Γαύδο