Διάκριση του Γυμνασίου Μοιρών στo φεστιβάλ ρομποτικής-Συγχαρητήρια ανακοίνωση

mesaralive.gr  21 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διάκριση του Γυμνασίου Μοιρών στo φεστιβάλ ρομποτικής-Συγχαρητήρια ανακοίνωση

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) διοργάνωσε και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, έλαβαν μέρος με μεγάλη επιτυχία μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μοιρών

Με αφορμή τη σημαντική αυτη διάκριση των μαθητών,η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

"Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών, έχουν την ιδιαίτερη χαρά να συγχαρούν την ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας που βραβεύτηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00.   

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός  Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική αγωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone,   έχει σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας STEM pοwering Youth (ρομποτικές κατασκευές) και αφορά σχολεία της Θράκης, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Ειδικότερα, ο όρος STEM [Science, Technology, Engineering and Mathematics] είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (κατόπιν εισήγησης του Σχολικού Συμβούλου Τεχνολογίας κου Τζωρτζάκη Ιωάννη) υλοποιήθηκε στο εργαστήριο τεχνολογίας του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΙΡΩΝ, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2018. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 μαθητές/τριες (18 από το γυμνάσιο Μοιρών και 4 από το γυμνάσιο και ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας με την καθοδήγηση και εποπτεία των εκπαιδευτικών κκ  Δαμιανάκη Γεώργιου (ΠΕ81 - Πολιτικός Μηχανικός) και Κουκουράκη Ηλία (ΠΕ84 - Ηλεκτρονικός). 

Οι συμμετέχουσες ομάδες των μαθητών/τριών σχεδίασαν και υλοποίησαν αρκετά αξιόλογα - καινοτόμα πρότζεκτ, ένα εκ των οποίων, το «Έξυπνο Κοτέτσι», της ομάδος μαθητών από το Γυμνάσιο- ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, επιλέχθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης, ως ένα από τα τρία καλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Το «Έξυπνο Κοτέτσι» είναι μια κατασκευή βασισμένη στην τεχνολογία Αrduino. Αποτελείται από μια ποτίστρα που γεμίζει αυτόματα, όταν ο αισθητήρας στάθμης νερού, ενεργοποιήσει την συνδεδεμένη ηλεκτροβάνα, και μια ταΐστρα, η οποία γεμίζει αυτοματοποιημένα με τροφή.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών τους και την άψογη συνεργασία. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σας ευχόμαστε να έχετε πάντα επιτυχίες !!"

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΙΡΩΝ

1 ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛ

2 ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣ

3 ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

4 ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

5 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

6 ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

7 ΚΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

8 ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

9 ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

10 ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

11ΣΕΡΒΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

12 ΞΑΓΟΡΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

13 ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14 ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ

15 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΛΚΥΟΝΗ

16 ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΔΑΜΑΝΘΟΣ

17 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

18 ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΜΗΝΑΣ

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

1ΤΙΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

2 ΤΙΤΑΚΗ ΖΩΗ

3 ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ ΧΡΥΣΑ

4 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

mesaralive.gr  21 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα