Διαγωνισμός με γιορτινές μαντινάδες στη Γόρτυνα

mesaralive.gr  04 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Διαγωνισμός με γιορτινές μαντινάδες στη Γόρτυνα

Θέλοντας να μας βάλει στο γιορτινό κλίμα αναδεικνύοντας συγχρόνως την παραδοσιακή Κρητική διάλεκτο, ο Δήμος Γόρτυνας ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του με διαγωνισμό Μαντινάδας!

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «Ο Δήμος Γόρτυνας έχει την τιμή να σας παρουσιάσει την πρώτη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Αρχίζουμε λοιπόν με τον διαγωνισμό Κρητικής, εορταστικής, παραδοσιακής, μαντινάδας με θέμα Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές! Δηλαδή όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση, θα πρέπει από 2/12/2015 έως και 16/12/2015, να αναρτήσουν στη σελίδα του Δήμου στο facebook, μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή κρητική μαντινάδα με την οποία θα στέλνουν ταυτόχρονα τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές τους.
Ο τρόπος με τον οποίο θα μπορείτε να λάβετε μέρος είναι ο εξής:
Γράφετε #diagonismos_mantinadas_dimou_gortynas (κενο) μαντινάδα (κενό) ονοματεπώνυμο.
Όσες μαντινάδες δεν αναρτώνται με τον παραπάνω τρόπο δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Νικήτρια μαντινάδα θα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 18/12/2015, στο Δημαρχείο του Δήμου Γόρτυνας στα πλαίσια της εκδήλωσης για την φωταγώγηση του δέντρου του Δήμου. Το έπαθλο θα είναι συμβολικό, ενώ σκοπός της δράσης εκτός από να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής Κρητικής διαλέκτου».

 

mesaralive.gr  04 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ