ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Βγήκε η ύλη, οι προθεσμίες και η βαθμολογία

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη 2Γ/2022 για τον πρώτο πανελλαδικό, γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ο διαγωνισμός αφορά σε μόνιμες θέσεις πτυχιούχων για το Δημόσιο και αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 08:00, και λήγει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 14:00.
Στις αιτήσεις οι υποψήφιοι δηλώνουν μόνο τον κλάδο– ειδικότητα που υπάγονται καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα τους ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανεξαρτήτου ειδικότητος.
Για πρώτη φορά, στην πρόσκληση δεν θα αναφέρεται αριθμός θέσεων προς πλήρωση ούτε οι φορείς, που ζητούν προσωπικό.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο είναι το διαγωνιστικό κομμάτι, όπου οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).
Στην δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.
Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για τις ερωτήσεις γνώσεων και 50% για την εργασιακή αποτελεσματικότητα.
Επιτυχόντες θα είναι όσοι πιάσουν την βάση σε κάθε μάθημα και συνολικά.
Στο δεύτερο στάδιο θα συμμετέχουν όσοι βρεθούν στην λεγόμενη «δεξαμενή» επιτυχόντων. Σε αυτό το στάδιο, αφού θα έχει προηγηθεί η έκδοση των πινάκων βαθμολογίας ανά κλάδο/ειδικότητα, εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι επιτυχόντες θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας προτιμήσεις θέσεων καθώς και προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες.
Οι προσλήψεις ανά φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα υπολογίζονται πλέον και τα τυπικά προσόντα, όπως είναι τα μεταπτυχιακά, οι ξένες γλώσσες κ.λπ. και η εντοπιότητα.
Δείτε επίσης
- Πάπας Λέων ΙΔ’: Σήμερα η τελετή ενθρόνισής του – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό
- Δημόσιο:καμια αλλαγή στις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων- Διευκρινίσεις για την προσωρινή σύνταξη
- Σας λείπει σίδηρος; Τρεις λόγοι που εμποδίζουν την απορρόφησή του και προκαλούν αναιμία
- Αρχίζουν αύριο οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια - 31 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδο και πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα
Σχετικά άρθρα
- Παράταση ως αύριο στην υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη μονίμων 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ
- ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό
- ΑΣΕΠ: Η σωρεία προβλημάτων οδηγεί στην δικαιοσύνη
- Δημόσιο: Αύριο ο μεγάλος διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
- ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού του Μαρτίου