Διαδημοτική συνεργασία  για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην ΠΕ Ηρακλείου.

mesaralive  19 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Διαδημοτική συνεργασία  για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην ΠΕ Ηρακλείου.

Φωτο: ramnousia.com

Το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο είναι έντονο και στην περιοχή της Μεσαράς, τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση αντιδημάρχων πέντε Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Χερσονήσου, Γόρτυνας , Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αντώνης Πρινιανάκης από το Δήμο Γόρτυνας, ο κ. Μιχάλης Δακανάλης από το Δήμο Αρχανών  Αστερουσίων, ο κ. Γιώργος Βαλτζάκης από το Δήμο Μαλεβιζίου και ο κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης από το Δήμο Χερσονήσου.

Οι αντιδήμαρχοι συμφώνησαν στην πρόταση του κ. Πέτρου Ινιωτάκη για μια ευρύτερη διαδημοτική συνεργασία  με στόχο την εξεύρεση λύσεων πάνω στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση αποφασίστηκε:

-  Επειδή το πρόβλημα είναι οξυμένο σε όλους τους δήμους όχι μόνο της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης και χρίζει ευρύτερης και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης να αντιμετωπισθεί σε επίπεδο Περιφέρειας.

-  Να συζητηθεί το θέμα στην ΠΕΔ  Κρήτης και τη ΚΕΔΕ

-  Να γίνει παρέμβαση μέσω επιστολών αρχικά ,στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθούν δομές όπως το Κυνοκομείο Ηρακλείου π.χ με προσλήψεις προσωπικού ή η δημιουργία υποδομών σε άλλους δήμους προκειμένου να αντιμετωπισθεί καλύτερα το φαινόμενο και να εφαρμοστούν οι νόμοι.

-  Οι Δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους πρώτα για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ώστε να μην εγκαταλείπουν τα δεσποζόμενα που έχουν σπίτι τους.

Σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, οι Φιλοζωικές οργανώσεις ,κτηνιατρικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

-  Καλούν την ΕΛΑΣ να πράξει το καθήκον της όπως ορίζει ο νόμος (έλεγχος διαβίωσης των σκυλιών ,να έχει τοποθετηθεί η ειδική σήμανση – τσιπ στα δεσποζόμενα).

-  Προγραμματισμό εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και των μαθητών στα σχολεία.

 

mesaralive  19 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα