Δημοσκόπηση:Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ

  20 September, 2019 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση:Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ

Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπησηέρχεται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει ποσοστό 39,5% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ τους να διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3%, το ΜέΡΑ25 με 4%.

Σε ερώτηση πώς αξιολογούν τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Το 28% "καλύτερα απ' ότι περίμενα", το 30% "καλά... όπως περίμενα", το 21% "άσχημα... όπως περίμενα", το 9% "χειρότερα απ' ότι περίμενα", ενώ το 12% απαντά Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ.

Στην ίδια ερώτηση, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 90% απαντά "καλύτερα απ' ότι περίμενα" και "καλά... όπως περίμενα". Σε ποσοστό 40% οι ερωτηθέντες που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, απάντησαν "άσχημα... όπως περίμενα".

Σχετικά με την έως τώρα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 7% δηλώνει "καλύτερα απ' ότι περίμενα", το 20% "καλά... όπως περίμενα", το 37% "άσχημα... όπως περίμενα", το 20% "χειρότερα απ' ότι περίμενα" και το 16% απαντά Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το 22% απάντησε "σίγουρα θετικά", το 32% "μάλλον θετικά", το 13% "μάλλον αρνητικά", το 11% "σίγουρα αρνητικά" και το 22% απάντησε πως δεν παρακολούθησε και δεν έχει ενημερωθεί.

Στη δημοσκόπηση τέθηκε ερώτημα και σχετικά με την υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν υπήρξε διάθεση πολιτικής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, το 28% απάντησε "σίγουρα ναι", το 20% απάντησε "μάλλον ναι", το 15% απάντησε "μάλλον όχι", το 16% "σίγουρα όχι" και το 21% ΔΓ/ΔΑ.

Σε ερώτηση "πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα, τους τελευταίους έξι μήνες, πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;", το 23% των ερωτηθέντων απάντησε "σίγουρα σε σωστή", το 41% "μάλλον σε σωστή", το 17% "μάλλον σε λάθος", το 12% "σίγουρα σε λάθος" και το 7% απάντησε Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική τηλεφωνική, με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, και διενεργήθηκε το διάστημα 17 και 18 Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.110 ατόμων.

 

  20 September, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα