Δημοσκόπηση: Το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός

  26 November, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός

Ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ παράλληλα είναι και ο τομέας που η κυβέρνηση έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με  έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την τουριστική κίνηση έδωσαν “ανάσα” σε  επιχειρήσεις καταλυμάτων, διασκέδασης, αλλά και σε  εμπορικές επιχειρήσεις, εξέλιξη που όπως φαίνεται οι πολίτες εκτιμούν, ειδικά σε οικονομικές συνθήκες, όπως  οι σημερινές,  με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να πλήττουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, αλλά και να δυσκολεύουν την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Οι πολύ καλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού,  αποτυπώνονται και στα στοιχεία των περιφερειακών αεροδρομίων που καταγράφουν ρεκόρ αφίξεων ακόμα και τον Οκτώβριο, καθώς και στις εκθέσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ.  και της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα  με τη δημοσκόπηση, μετά τον τουρισμό, ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση, στην τρίτη θέση βρίσκεται είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας και στην τέταρτη η εξωτερική πολιτική.
Πάντα σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι τέσσερις τομείς στους οποίους οι κυβέρνηση σημειώνει τις χαμηλότερες επιδόσεις  είναι η εγκληματικότητα,  τα εργασιακά  θέματα, ο  πληθωρισμός, και η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  26 November, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα