Δημοσκόπηση: Το 77,5% των Ελλήνων δεν έχει φοβηθεί ποτέ περισσότερο

  27 March, 2020 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Το 77,5% των Ελλήνων δεν έχει φοβηθεί ποτέ περισσότερο

Περίπου οκτώ στους δέκα Έλληνες δεν έχουν φοβηθεί ή αισθανθεί απειλή άλλη φορά στη ζωή του όσο τώρα με τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, το 77,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον κορονοϊό απαντά ότι δεν έχει φοβηθεί τόσο πολύ άλλη φορά στην ζωή του και το 46,8% δηλώνουν πολύ ανήσυχοι.

H πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωνει ικανοποιημένη από τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, το 90% δηλώνει ικανοποιημένο με το κλείσιμο των εκκλησιών ενώ εντυπωσιακό είναι ότι το 95,7% κρίνει ότι ήταν αναγκαίο σε αυτή την φάση να ληφθούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Όσον αφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι βρίσκεται σε οριακό σημείο με το 63,2% να πιστεύει ότι το ΕΣΥ δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

 

Για τη διαχείρηση της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο, το 83,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τη στάση της κυβέρνησης.

Καταλληλλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 31 ποσοστιαίων μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε περίπτωση εκλογών το 40% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, το 20,2% ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ 5,5% ΚΚΕ, το 5% ΚΙΝΑΛ και το 4,5% Ελληνική Λύση.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ.

 

  27 March, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα