Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ-Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ

Το νέο πολιτικό τοπίο μετα την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την Kεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO.
Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι στη δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του στο 14,3% , από 11,8% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%.
Σταθερά στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, ΝΙΚΗ 3%, Νέα Αριστερά 2% και Μέρα 25 1,5%. Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.
Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%. Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί.
Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.
Δείτε επίσης
- Γάζα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο- το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις
- Ελλάδα και Κλιματική Κρίση: Ο ρόλος των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
- Νέα εποχή για το Airbnb στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο
- Οι κατσαρόλες της Κυριακής: 20 συνταγές, από κοκκινιστό μέχρι φρικασέ
- Κύμα ιώσεων και γρίπης με το «καλημέρα» του φθινοπώρου
Σχετικά άρθρα
- Δημοσκόπηση Pulse:Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ -Πόσο ψηλά βάζουν οι πολίτες τον Τσίπρα
- Δημοσκόπηση: Οριακή άνοδος για τη Ν.Δ μετα τη ΔΕΘ
- Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο επηρεάζει τα κόμματα το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δημοσκόπηση Interview: Στο 25,9% η ΝΔ - Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 3%
- Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ- Μάχη για τη δεύτερη θέση