Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική

  19 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική

Στις 13 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τη συμπεριφορά της Τουρκίας αν και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θετικά κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά το 54% έναντι του 34% το οποίο το κρίνει αρνητικά και ένα 12% ΔΞ/ΔΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Συνολικά το 61% των ερωτώμενων ανησυχεί (33%) πολύ ή αρκετά (28%) από τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, το 18% μέτρια, ενώ συνολικά το 15% λίγο (8%) ή ελάχιστα έως καθόλου (7%). Το 6% απαντά δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Το 54% συνολικά των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (19%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (35%), ενώ το 34% συνολικά απαντούν ότι οι αποφάσεις κινούνται μάλλον σε λανθασμένη (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (14%), ενώ το 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας. Περίπου πέντε στους 10 Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία. Μάλιστα, συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης όσον αφορά την βελτίωση της καθημερινότητας το 52% λέει πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ένα 39% προς την λάθος και ένα 9% ΔΞ/ΔΑ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση για τις κινήσεις της κυβέρνησης για την ασφάλεια και για το αν κινούνται στην σωστή κατεύθυνση το 54% είναι θετικό το 35% θεωρεί πως κινείται λάθος και ένα 11% ΔΞ/ΔΑ.

Στο θέμα του προσφυγικού η πλειοψηφία δίνει αρνητικές απαντήσεις καθώς το 55% αξιολογεί τα πράγματα αρνητικά ενώ το 34% βλέπει θετικά και ένα 11% ΔΞ/ΔΑ.

Στο φορολογικό και στα οικονομικά το 55% θεωρεί πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, το 36% προς τη λάθος και το 9% ΔΞ/ΔΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%  και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ενώ κανέναν από τους δυο λέει το 24% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pulse.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση το 4,5% και η ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

Ειδικότερα η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 13%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38% (38% και στην προηγούμενη έρευνα), 25% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 24% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 6,5% (6%), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), την Ελληνική Λύση (4,5% (4%), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3,5%), τη Χρυσή Αυγή 2% (1%), ενώ 4,5% συνολικά συγκεντρώνουν άλλα κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Ένωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΠΑΜ) έναντι 5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 11% συνολικά συγκεντρώνουν το Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή (3%) και οι αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (8%).

 

  19 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα