Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ

https://www.iefimerida.gr/  30 January, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ

Διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το Open.

Δεύτερο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ κοντά, σε απόσταση... αναπνοής, μόλις 0,2% πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στη δημοφιλία, ενώ ταυτόχρονα προηγείται μακράν των άλλων πολιτικών αρχηγών στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και καθημερινότητας.

Τέλος, σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, ενώ σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, τα ευρήματα της MRB έχουν ως εξής:

MRB: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.

MRB: Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

MRB: Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

 

Πηγή: iefimerida.gr - Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ -Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης σε εξωτερική πολιτική, καθημερινότητα, οικονομία - iefimerida.gr

 

https://www.iefimerida.gr/  30 January, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα