Δημοσκόπηση MRB: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ με διαφορά 16,3 μονάδων -Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 14% το ΠΑΣΟΚ

https://www.iefimerida.gr/  16 May, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

Προβάδισμα 16,3 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open, περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στην πανελλαδική έρευνα της MRB, που παρουσίασε ο Δημήτρης Μαύρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η ΝΔ στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου είναι μια ανάσα από τον πήχη του 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών, που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς λαμβάνει ποσοστό 32,3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 16%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 14%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,9%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει η Νέα Αριστερά (3,8%) αλλά και η Φωνή Λογικής με 2,8%. Από κοντά και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,4%.

Στο εύρος ποσοστού, η ΝΔ θα κινηθεί, σύμφωνα με την MRB, από το 30% έως το 35%, δηλαδή ακόμη ψηλότερα από την επίδοση των ευρωεκλογών του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 18% (ίσως ξεπεράσει και τον πήχη του 17%, που έθεσε ο Στ. Κασσελάκης), ενώ το ΠΑΣΟΚ από 12% έως 14%.

Αυτό σημαίνει ότι για τη δεύτερη θέση τα πράγματα είναι ακόμη ανοικτά, καθώς το κατώτατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ και το ανώτατο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξουν τη σειρά εκλογής.

Αναλυτικότερα, τα ευρήματα της μέτρησης της MRB εδώ

Πηγή: iefimerida.gr - Δημοσκόπηση MRB: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ με διαφορά 16,3 μονάδων -Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 14% το ΠΑΣΟΚ -Οι έδρες - iefimerida.gr

 

https://www.iefimerida.gr/  16 May, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα