Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα για τη Ν.Δ-Τι λένε οι πολίτες για τον Κασσελάκη

  26 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα για τη Ν.Δ-Τι λένε οι πολίτες για τον Κασσελάκη

Στις 23,7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO, που κατέγραψε τις απόψεις των πολιτών για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,6%, έναντι 12,9% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μία μονάδα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 11,9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 48%, ο Νίκος Ανδρουλάκης το 13,8% και ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί με 12,1%.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής άποψης με 50,4% και ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας (47%), Νίκος Ανδρουλάκης (41,5%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (31,7%) και Στέφανος Κασσελάκης (24,3%).

Δημοσκόπηση: Τι απαντούν για Κασσελάκη και τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση για την ιδεολογική τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Το 17% θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντροδεξιός, το 17,4% κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος και το 14,3% δεξιός.

Από όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το 48,6% εκτιμούν ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τις επιλογές Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να μπορούν να ασκούν κριτική. Αντίθετα, το 43% πιστεύουν ότι αυτά τα στελέχη πρέπει να αποχωρήσουν.

Επίσης, 77,7% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τη σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση αν στελέχη όπως οι κ.κ. Σκουρλέτης, Φίλης και Τζουμάκας συμβάλλουν στην ενότητα με τη στάση τους, το 76,2% απαντούν όχι ή μάλλον όχι.

Δημοσκόπηση: Η κριτική για την κυβέρνηση και ο πόλεμος

Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά κρίνει το 54,4% των ερωτηθέντων την πορεία της κυβέρνησης, ενώ το 43,8% απαντά «θετικά ή μάλλον θετικά» στην ίδια ερώτηση.

Η ακρίβεια είναι για το 55,% το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ενώ ακολουθεί η οικονομία με 21,6%.

Αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, το 89,8% δηλώνουν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή και το 65,4% πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει αυστηρή στάση ουδετερότητας.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το 48,4% δήλωσαν ότι είναι κατά ή μάλλον κατά και το 46% πως είναι υπέρ ή μάλλον υπέρ.

 

  26 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα