Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;», τα κόμματα συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 33,8%, ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,8%, ΚΚΕ 6,4%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,4%.
Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Δημοσκόπηση GPO: Το 63,1% κρίνει αρνητικά την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή
Στην ίδια ερώτηση, το 36,8% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, απάντησαν δεν θα επιθυμούσαν να κάνει «καμία συνεργασία» το κόμμα, το 33,9% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία» και το 20,8% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.
Το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 63,1% την κρίνει «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».
Δείτε επίσης
- Οι τροφές για καλύτερη πέψη
- Συνολάκης: Στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί σεισμός 8 Ρίχτερ
- 10 vegetarian και νηστίσιμες μακαρονάδες για τη Σαρακοστή
- Δήμος Γόρτυνας: Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι-Τα ονόματα
- Καιρος: Προειδοποίηση για έντονα φαίνόμενα αύριο στην Κρήτη
Σχετικά άρθρα
- Δημοσκόπηση: Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Πλευσης
- Δημοσκόπηση GPO: Τα Τέμπη αλλάζουν τα δεδομένα - Έκλεισε κι άλλο η «ψαλίδα» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
- Δημοσκόπηση: Ηχηρό “καμπανάκι” για τη Ν.Δ-Ζητούν εκλογές οι πολίτες
- Δημοσκόπηση GPO: Σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ, πτώση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Δημοσκόπηση: Τα Τέμπη φθείρουν τους “Μεγάλους”-Ανοδος για Βελόπουλο,Λατινοπούλου