Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

  03 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Pulse, η κυβέρνηση εμφανίζεται με προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ σε εκείνη της GPO η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 11 μονάδες.

Την ίδια ώρα, τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν σημαντική αύξηση κατά 1-1,5%.

Προβάδισμα 12 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σημαντική φαίνεται πως είναι η αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που λαμβάνει 8%, αυξάνοντας την εκλογική του επιρροή κατά 1,5 μονάδα, με τη δημοσκόπηση να πραγματοποιείται στο διάστημα ως και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να απαντήσουν αναφορικά με την ανησυχία που τους προκαλεί η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.


Για το ίδιο θέμα, η δημοσκόπηση αποτυπώνει την αίσθηση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συντριπτικά υπέρ των συμφωνιών τάσσονται τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο όμως και εκείνοι του ΚΙΝΑΛ. Μοιρασμένοι εμφανίζονται όσοι επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναφορικά με τη συμφωνία με τη Γαλλία.

Μουδιασμένοι οι πολίτες απέναντι στις ανατιμήσεις
Ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών και την ακρίβεια; Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

Στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.

Η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στο powergame.gr, αποτυπώνει ότι η ΝΔ εμφανίζει αύξηση κατά 0,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%. Επίσης, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το ΚΙΝΑΛ βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του πάνω από μία μονάδα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,1% (6% στη μέτρηση Σεπτεμβρίου), το ΚΚΕ 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στην οικονομία
Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή και μεγάλη υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του Αλ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%).

 

  03 November, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα