Δήμος Φαιστού: Ικανοποίηση την ανέγερση νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας

mesaralive.gr  17 September, 2018
Δήμος Φαιστού: Ικανοποίηση την ανέγερση νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας

Ο Δήμος Φαιστού εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανακοίνωση της χρηματοδότησης με σκοπό την ανέγερση νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος για πρώτη φορά από το Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τόσο κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης πριν περίπου ένα χρόνο, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο σε επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο.

 

Ακολούθησαν σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και επαφών με τη διοικήτρια και στελέχη της 7ης ΥΠΕ με σκοπό την κοινή προσπάθεια Δήμου & ΥΠΕ σε ότι αφορά την ανέγερση ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος για τη μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

 

Ο Δήμος Φαιστού στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου επιφάνειας περίπου 1.900 τμ, το οποίο είναι όμορο με οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, επιφάνειας 1.800 τμ. Η συνολική έκταση των δύο οικοπέδων θα παραχωρηθεί από τον Δήμο, ώστε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κτιρίου που θα καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Επιπροσθέτως, το Γραφείο Δημάρχου απέστειλε στη Δ/νση του Κ.Υ. Μοιρών σειρά αρχιτεκτονικών σχεδίων με σκοπό να υποδειχθούν παρατηρήσεις και αλλαγές και να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος και λειτουργικός σχεδιασμός του νέου κτιρίου.

 

Προκειμένου ο Δήμος Φαιστού και η Νότια και κεντρική Κρήτη να αποκτήσουν ένα νέο Κέντρο Υγείας, σε συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια δέχεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού ποσού 2 εκ. ευρώ.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την 7η ΥΠΕ για την κατανόηση της αναγκαιότητας της μεταστέγασης του Κ.Υ. Μοιρών, το βουλευτή κ. Νίκο Ηγουμενίδη για το ενδιαφέρον του και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στη χρηματοδότηση του έργου.

 

mesaralive.gr  17 September, 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα