Δήμος Φαιστού: Δήλωση Νικολιδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης

  10 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Δήλωση Νικολιδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, τόνισε ότι, « μια τέτοια μέρα μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι για όλους αυτή η ένωση και οι αξίες που πρεσβεύει. Είμαστε όλοι κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και της αλληλεγγύης που σε καιρούς δύσκολους μας καθοδηγεί προς έναν ασφαλέστερο κόσμο. Είμαστε πάντα στο πλευρό της Ευρώπης, καθώς αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη χώρα μας»!
Ιδιαίτερα εμείς οι Κρητικοί, και κυρίως οι Μεσσαρίτες, έχουμε άρρρηκτη σύνδεση με την Ευρώπη, αφού σύμφωνα με το μύθο, από ΕΔΩ ξεκίνησαν όλα! Ο Δίας ερωτεύτηκε την Ευρώπη και αποφάσισε να εμφανιστεί μπροστά της σαν ένας υπέροχος, λευκός ταύρος για να την κατακτήσει. Αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την απήγαγε και στη συνέχεια απέκτησαν τρεις γιούς, τον Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδώνα, του τρεις μυθικούς βασιλείς της Κρήτης!

Το 1952, ο Γάλλος πολιτικός, Ρομπέρ Σουμάν, με μια νέα πολιτική πρόταση συνεργασίας των κρατών, έθεσε τα θεμέλια της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οραματίστηκε ένα νέο υπερεθνικό οργανισμό συνεργασίας, που θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών ενώ παράλληλα τα μέλη της θα διαχειρίζονταν από κοινού την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.

"Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν." Ρομπέρ Σουμάν

 

  10 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ