Δεν θέλουν βεντέτα στ’ Ανώγεια !

  11 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Δεν θέλουν βεντέτα στ’ Ανώγεια !

Εν αναμονή της παράδοσης του δράστη, επιθυμία όλων είναι να μην ανοίξει ένας κύκλος αίματος με ολέθριες συνέπειες για το χωριό.

Βαρύ είναι το κλίμα στ' Ανώγεια μετά το άγριο φονικό που σημειώθηκε με θύμα το 23χρονο παλικάρι να έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του χωριού που σε κάθε περίπτωση απεύχονται το σενάριο της βεντέτας ... Εν αναμονή της παράδοσης του δράστη, ευχή όλων είναι να μην ανοίξει ένας κύκλος αίματος με ολέθριες συνέπειες για το χωριό.  

Ο τόπος τους φημίζεται για την αλληλεγγύη και το ισχυρό δέσιμο των μελών του και πρώτη προτεραιότητα όλων ήταν να συντηρήσουν αυτή την ενότητα (κι αυτό έκαναν και μόλις πριν μία εβδομάδα για να μην υπάρξει συνέχεια στην έριδα μεταξύ των δύο οικογενειών ... )

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στην περιοχή των Ανωγείων είχε να σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό τουλάχιστον 60 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν το 1959 όταν είχε σημειωθεί φονικό μεταξύ των μελών δυο οικογενειών στ' Ανώγεια συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Με την παρέμβαση των σεβάσμιων μελών του χωριού το μίσος και η έχθρα σταμάτησαν εκεί και οι ολέθριες συνέπειες του φονικού αποφεύχθηκαν.  Η οικογένεια του δράστη ξεριζώθηκε από το χωριό και έτσι δεν άρχισε ποτέ ένας κύκλος αίματος χωρίς σταματημό. 

Ακόμα παλαιότερα, σε μια άλλη περίπτωση φονικού που είχε σημειωθεί στο χωριό τα παιδιά του δράστη και του θύματος παντρεύτηκαν και έτσι δόθηκε τέλος στην αιματοχυσία.  Και τα δυο αυτά περιστατικά μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης των Ανωγειανών που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τέτοιου είδους περιστατικά να διχάσουν το χωριό τους ...

Αυτό γινόταν πάντα για να μην υπάρχει αιματηρή συνέχεια, κάτι που 
συνηθιζόταν και συνηθίζεται σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Τώρα και πάλι 
οι Ανωγειανοί πρέπει να σηκώσουν το βάρος αυτής της ιστορίας για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του αίματος.

 

cretalive.gr

 

  11 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ