“Δεν θα σε ορίσει ένα γραπτό-αλλα μπορεί να σου θυμίσει ποιός είσαι”

mesaralive.gr  30 May, 2025 ΑΡΘΡΑ
“Δεν θα σε ορίσει ένα γραπτό-αλλα μπορεί να σου θυμίσει ποιός είσαι”

Σήμερα είναι η μέρα. Η πρώτη σελίδα του κεφαλαίου που λέγεται «Πανελλαδικές» ανοίγει – κι εσύ, με ένα στυλό στο χέρι και μια καρδιά γεμάτη αγωνία, μπαίνεις σε μια δοκιμασία που κρατά λίγες μέρες αλλά κουβαλά πολλούς μήνες προσπάθειας.

Δεν είναι απλώς εξετάσεις. Είναι η κορύφωση ενός ταξιδιού. Ενός ταξιδιού γεμάτου ξενύχτια, ανασφάλειες, στόχους, πειθαρχία και όνειρα. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσεις το πιο σημαντικό: δεν είσαι μόνος.

Γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν, ακόμα κι αν δεν το λένε πάντα. Ένα βλέμμα, μια ευχή, ένα χτύπημα στην πλάτη λέει: «Πιστεύω σε σένα.»

Σήμερα δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Χρειάζεται μόνο να είσαι ο εαυτός σου. Αυτός που πάλεψε, που στερήθηκε, που άντεξε. Αυτός που – ακόμα και με κόμπο στο στομάχι – μπαίνει στην αίθουσα με το κεφάλι ψηλά.

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος. Είναι μια από τις αφετηρίες. Αν πάνε όλα όπως τα ονειρεύτηκες, υπέροχα. Αν όχι, να θυμάσαι: καμία διαδρομή δεν χάνεται. Όλες οδηγούν κάπου. Και, καμιά φορά, αυτό το «κάπου» είναι καλύτερο απ’ ό,τι φαντάστηκες.

 Η αξία σου δεν χωράει σε ένα γραπτό. Δεν συνοψίζεται σε μόρια. Είσαι πολύ περισσότερα από τις εξετάσεις σου. Είσαι τα όνειρά σου, οι αξίες σου, το πάθος σου για ζωή.

Καλή αρχή σήμερα.
Καλή επιτυχία σε κάθε μάχη.
Και μην ξεχάσεις:
Περνάς εξετάσεις,
αλλά δεν εξετάζεται η ψυχή σου – αυτή ήδη έχει περάσει με άριστα.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  30 May, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα