«Δεν πάει άλλο! Μαζέψτε τους»!

mesaralive.gr  06 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Δεν πάει άλλο! Μαζέψτε τους»!

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους για τη συμπεριφορά ορισμένων κτηνοτρόφων- παράσταση στον εισαγγελέα και την περιφέρεια

Σήμα…κινδύνου εξέπεμψε χθες μια ομάδα κατοίκων από το Ζαρό που…αναγκάστηκε να ζητήσει την προστασία τόσο των εισαγγελικών αρχών όσο και της περιφέρειας Κρήτης. Αιτία; Η…υπερβόσκηση και η συμπεριφορά συγκεκριμένων βοσκών που έχουν δημιουργήσει τέράστια προβλήματα στην περιοχή με την συμπεριφορά τους και την προκλητικοτητα που δείχνουν!

“Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Θα γίνει έγκλημα ,πραγματικά, έτσι που το πάνε ορισμένοι” είπαν  κάτοικοι της περιοχής που χθες το πρωί πήγαν στην Εισαγγελια Ηρακλείου για να καταγγείλουν συγκεκριμένα άτομα και συμπεριφορές που έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο…αμήν.

“Υπάρχει συγκεκριμένος βοσκός ο οποίος δεν παίρνει πια από λόγια. Θα γίνει κακό στο χωριό! Τον έχουμε πιάσει με το καλό, τον έχουμε πιάσει με τα λόγια τίποτα. Προχθές παραλίγο να γίνει μεγάλη ζημιά!” ειπαν οι κάτοικοι που μετά τον εισαγγελέα ζήτησαν και την προστασία της περιφέρειας Κρήτης ζητώντας να δουν τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κουκιαδάκη.

“’Ηλθαμε να τους ενημερώσουμε και να ειναι όλοι σε γνώση των όσων συμβαίνουν στο χωριό μας! Να είναι όλοι υπευθυνοι εάν συμβεί ένα κακό” ανέφεραν και επεσήμαναν ότι “υπάρχει συγκεκριμένος άνθρωπος κτηνοτρόφος που συμπεριφέρεται σαν να είναι υπεράνω των νόμων”!

“Δεν αφήνει τίποτα όρθιο! Καταστρέφει περιουσίες με τα ζώα, δεν τον ενδιαφερει τίποτα” ανέφεραν.

Πάντως όλοι ξακθάριζαν ότι “μπορεί το φαινόμενο να μην έχει σχέση με όλους τους κτηνοτρόφους ασφαλώς , αλλά δυστυχως η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων εκθέτει όλο τον κλάδο”

Τόσο από την εισαγγελία όσο και από την περιφέρεια πάντως συνέστησαν…ψυχραιμία και αυοστυγκράτηση και τόνισαν ότι “είναι δουλειά των αρχών να συνετίσουν τους παραβάτες”

Βέβαια αυτό που τονίστηκε είναι ότι ¨πολλές φορές έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη”!

Ελεγχος υπερβόσκηση

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει πάντως ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα στην Κρήτη με την ανυπαρξία φύλαξης των κτημάτων (από την εποχή που διέλυσε η αγροφυλακή) και βέβαια της υπερβόσκησης.Τόσο στο περιβάλλον όσο και στις...σχέσεις.

Και φυσικά να μην ξεχνάμε και τις… πυρκαγιές που προκαλούνται προκειμένου να ελέγξουν την ανεπιθύμητη ανάπτυξη της βλάστησης είναι μια κοινή πρακτική σε διάφορα μέρη της μεσογειακής Ευρώπης

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  06 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ