Δεν βρέθηκε αντικαταστάτης του Γιάννη Νικολακάκη για τη  θέση του Προέδρου

mesaralive.gr  08 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δεν βρέθηκε αντικαταστάτης του Γιάννη Νικολακάκη για τη  θέση του Προέδρου

Φώτο: mesaralive.gr

Την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περίμενε όλο αυτό το χρονικό διάστημα το ΔΣ Φαιστού και ο Πρόεδρός του Γιάννης Νικολακάκης, για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η παραίτηση του προέδρου δεν γίνει αποδεκτή από το Σώμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Νικολακάκης είχε παραιτηθεί προ μηνών, με την παραίτησή του όμως να μην γίνεται αποδεκτή από το σώμα. Η ασάφεια μάλιστα του Νόμου οδήγησε τον Πρόεδρο να ζητήσει την συνδρομή της Αποκεντρωμένης για τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν.  Η Αποκεντρωμένη απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και μετά από σχετική του εγκύκλιο αρχές Φεβρουαρίου, μόλις πριν λίγες μέρες έλαβε την απάντηση της Αποκεντρωμένης ο κ. Νικολακάκης. Μια απάντηση που ορίζει ότι «μη αποδοχή της παραίτησης αιρετού από το αξίωμά του, και κατ΄ επέκταση από τη θέση που κατέχει ως εκ της αιρετής του ιδιότητας η οποία διατυπώνεται κατά  τον προσήκοντα τρόπο από τις επιμέρους εφαρμοστέες διατάξεις νόμου, δε νοείτε, καθώς καταστρατηγεί ευθέως την άσκηση του ανωτέρω δικαιώματος». Σε άλλο σημείο  της απάντησης αναφέρεται επίσης «Η παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος  και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία. Στην ίδια συνεδρίαση το Συμβούλιο μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει κατά περίπτωση στην εκλογή νέου προέδρου, αντιπροέδρου ή γραμματέα κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία των παραγράφων 1 και 2».

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το ΔΣ Φαιστού  θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Νικολακάκη, ωστόσο για να μπορεί να αποδεσμευτεί ο πρόεδρος θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Προς αναζήτηση λοιπόν του αντικαταστάτη, συνεδρίασε η Δημοτική Ομάδα της  παράταξης του Δημάρχου κ. Γιώργου Αρμουτάκη «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Φαιστού» την περασμένη Τρίτη το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού. Σε ανακοίνωσή την οποία υπογράφουν τα μέλη της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, αναφέρεται «Συνεδριάσαμε την Τρίτη 06-03-2018 οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Φαιστού με την παρουσία και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μοιρών-Τυμπακίου-Ζαρού.

Αποκλειστικός σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εύρεση νέου υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, ύστερα από την παραίτηση του Προέδρου και το έγγραφο οδηγιών από την αρμόδια αρχή που αναφέρει ότι 1) το Δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί την παραίτηση ενός Προέδρου εφόσον αυτό κατατεθεί με τον νόμιμο τρόπο και 2) η παραίτηση γίνεται οριστική αφότου  καλυφθεί η αντίστοιχη θέση .

Μετά από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων ομόφωνα κανένας από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης μας δεν δέχτηκε να προταθεί ή να αυτοπροταθεί για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού εάν συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο για την αντικατάσταση  του Προέδρου Νικολακάκη Ιωάννη.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ  ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

ΤΙΤΑΚΗ –ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΚΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ, ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ,ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΑΙΟΥΡΑΚΗ –ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ».

 

mesaralive.gr  08 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα