ΔΕΗ:Οι αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο βυθίζουν στο...σκοτάδι και την Κρήτη

  11 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
ΔΕΗ:Οι αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο βυθίζουν στο...σκοτάδι και την Κρήτη

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ προσανατολίζεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ως αντίδραση για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, καθώς διαφωνεί κυρίως με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Διακοπές ρεύματος αναμένονται στην Κρήτη, την Ρόδο αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας. Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσουν με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή και πάντως πριν από την ψήφισή του.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

 

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποφασίστηκε πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) και εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.

«Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάμε απεργιακές κινητοποιήσεις με διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά, την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο» προειδοποίησε στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3» και τον Βαγγέλη Γιακουμή, ο πρόεδρος Εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης «το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας διαλύει την ΔΕΗ και ο υπουργός με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων. Όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση σίγουρα θα έχουμε διακοπές ρεύματος αλλά θα προειδοποιούμε τις ώρες και που θα κατεβαίνει ο διακόπτης»

 

  11 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα